DRS-trein volgens McLaren nog probleem uit verleden

door Frederique van Grinsven
Daniel Ricciardo auto silverstone

Ondanks dat velen het hebben benoemd tot de meest spectaculaire race dit seizoen, heeft de afgelopen Grand Prix in Silverstone nogmaals het onderwerp van de DRS-trein ter sprake gebracht. Het is volgens McLaren een "probleem dat nog over is uit het verleden".

Meerdere coureurs hebben zich al uitgesproken over het obstakel van de DRS-trein dit jaar. In Montreal was het Charles Leclerc, Lewis Hamilton in Imola en de meest opvallende trein was achter Fernando Alonso in Monaco. Ook na afloop van de Britse Grand Prix meldt Nicolas Latifi ervast last te hebben gehad.

"Ik denk dat dit een onderwerp is dat we al vaker hebben besproken" zegt McLaren's Andreas Seidl tegenover Autosport. "En waarschijnlijk dat we er nog eens naar moeten kijken met de andere teams, de FIA ​​en Formule 1."

Saaie gevechten in het middenveld

"Met de reglementen die we dit jaar hebben ingevoerd, hebben we zeker gezien dat de auto's in gevecht elkaar nu veel beter kunnen volgen zonder de band meteen te doden."

Toch is er volgens Seidl, zeker in het middenveld, nog ruimte voor verbetering. "Afhankelijk van welke auto er vooraan rijdt, als dat een auto is die de rest kan tegenhouden, kan dat leiden tot saaie scenario's in het midden van het veld. We moeten kijken wat we daar aan kunnen doen, want we hebben dat dit jaar al meerdere keren gezien."

Silverstone race restart

Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Brawn benadrukt beter racen

Ondanks het probleem van de DRS-trein heeft Formule 1 met de nieuwe regelwijzigingen stappen gezet in het verbeteren van de actie. Managing Director Ross Brawn laat deze week nog weten dat de laatste tien rondes op Silverstone daarvan het bewijs is. “We hebben meerdere gevechten gezien die meerdere bochten lang doorgingen. Ook zagen we dat de auto’s verschillende lijnen konden rijden. Ook de inhaalacties zelf waren heel goed. Je kon niet eenvoudig wachten op de DRS maar je moest er echt hard voor werken.” 

Lees ook: Daniel Ricciardo had moeizame race door DRS-problemen

Lees ook: Christian Horner: Ferrari gewonnen dankzij bandenkeuze Mercedes

Lees ook: Mercedes niet langer in gevecht met eigen auto

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden