Daniel Ricciardo had moeizame race door DRS-problemen

Daniel Ricciardo auto silverstone

De Grand Prix van Groot-Brittannië is wederom een weekend om te vergeten voor Daniel Ricciardo. Direct na de race vertelde hij al dat hij last had van weinig grip, maar nu blijkt ook een kapotte DRS mee te spelen in zijn teleurstellende resultaat. 

De Australiër is tijdens de race op Silverstone Circuit als dertiende over de finish gekomen. Hij kwalificeerde zich op P14, maar mocht bij de herstart als twaalfde starten. De coureur kwam al snel binnen om zijn mediumbanden om te wisselen voor de harde band. Niet veel later bleek er een probleem te zijn met zijn DRS. Hierdoor moest hij twaalf ronden later nogmaals de pitstraat in. Dit heeft hem zelfs op een ronde achterstand gezet ten opzichte van de leider.

Open DRS

In eerste instantie leek de McLaren-coureur enkel problemen te hebben met de grip, maar Ricciardo had al snel door dat er meer aan de hand was: "Plots voelde ik iets niet goed zitten. Ik weet nog dat ik remde voor de zesde bocht en de auto overal en nergens was. Ik dacht eerst dat ik een lekke band had. Ik keek meteen naar mijn achterbanden, maar toen zag ik dat mijn DRS nog openstond. Ik dook de pits in om het te laten repareren." Met deze extra pitstop heeft de coureur dus een forse achterstand opgelopen, die hij niet zomaar kon inhalen. Daarbij was het niet verstandig om nog gebruik te maken van de DRS, omdat deze niet meer betrouwbaar leek: "We durfden het daarna niet meer te gebruiken omdat we bang waren dat 'ie open bleef staan. Na de tweede herstart kon ik geen auto meer aanvallen."

Daniel Ricciardo op silverstone

Foto: McLaren Media Centre

Double-header

Ricciardo is gelijk gefocust op de race van komend weekend, die in Oostenrijk zal plaatsvinden. Hij hoopt dat de problemen tegen die tijd zijn opgelost: "We waren simpelweg niet snel genoeg, hopelijk vinden we daar een oplossing voor. Oostenrijk volgt snel, dus hopelijk lukt dat." 

Lees ook: Christian Horner: Ferrari gewonnen dankzij bandenkeuze Mercedes

Lees ook: Mercedes niet langer in gevecht met eigen auto

Lees ook: Thijmen Nabuurs: Meerdere concurrenten in kunnen halen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden