Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op Grand Prix van Oostenrijk

circuit oostenrijk red bull ring

Aankomend weekend zal er weer geracet worden op de Red Bull Ring, het circuit van de Grand Prix van Oostenrijk. Met een horde aan Verstappen-fans en meerdere concurrerende teams, belooft het een spectaculair weekend worden. Jeroen Bleekemolen blikt voor Grand Prix Radio vooruit op de Grand Prix van Oostenrijk.

Het circuit in Oostenrijk is de kortste op de kalender, met een rondetijd nét boven de minuut. Volgens Bleekemolen zullen de onderlinge verschillen hierdoor minimaal zijn. Met zowel Ferrari en Red Bull als Mercedes in de voorhoede, kan dit dus nog voor verrassingen gaan zorgen. Daarnaast zal er dit weekend weer een sprintrace verreden worden, waar extra punten te verdienen zijn. 

Volle support Verstappen

De race in Oostenrijk staat bekend om de oranjegekleurde tribunes, die vol zitten met Nederlandse Verstappen-fans. "Het is een circuit waar Max Verstapen al heel lang, heel goed bezig is. Vaak wedstrijden gewonnen, natuurlijk onder aanmoediging van The Orange Army, het Nederlandse publiek dat daar in grote getale naartoe gaat." Op Silverstone heeft Verstappen dankzij een stuk carbon niet mee kunnen strijden voor de winst, maar als het aan Bleekemolen ligt, zal hij dit weekend weer vooraan rijden: "Gaat Max Verstappen voor die overwinning? Ik denk dat hij een hele goede kans gaat maken. De Red Bull is sterk. In Silverstone had hij kunnen winnen, natuurlijk had hij pech, maar de snelheid zit er goed in."

Max Verstappen Red Bull Ring 2021

Foto: Red Bull Content Pool (Clive Rose / Getty Images)

Ook Ferrari mag vooraan in het veld natuurlijk niet ontbreken. Hij is er nog niet over uit of de overwinning van Carlos Sainz in Silverstone een eenmalig iets was, maar Bleekemolen is er in ieder geval zeker van dat zijn teamgenoot, Charles Leclerc, weer vooraan zal staan. "Carlos Sainz had zijn eerste wedstrijd gewonnen, maar ik weet zeker dat Leclerc weer terug wil slaan, want hij was super snel en had Silverstone kunnen winnen met een beschadigde auto, vergeet dat niet. Die zal zeker vooraan staan om zijn plekje te pakken", aldus Bleekemolen. 

Voordeel voor Mercedes

Bleekemolen ziet de prestaties van de W13 steeds beter worden. Hij is er daarom, al helemaal op dit circuit, van overtuigd dat Mercedes de top goed bij kan houden. "De auto gaat steeds beter. Dit circuit ligt op hoogte, dus niet op zeeniveau. Daarmee heb je minder downforce, minder zuurstof in de lucht. Daardoor worden ook de verschillen kleiner, en daarmee verwacht ik eigenlijk dat Mercedes best wel eens goed mee kan gaan doen", zo vertelt hij. Volgens Bleekemolen speelt dit zeker mee in de kansen van Mercedes dit weekend: "De Mercedes komt een beetje snelheid tekort op de rechte stukken. Juist op dit circuit, waar dan wat minder downforce én minder vermogen is, verwacht ik dat ze daarmee hun voordeel kunnen doen." 

De gehele update van Jeroen Bleekemolen is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Fernando Alonso: Na de zomer gaan we over een contract praten

Lees ook: F1 aan Tafel: Binotto mist alles

Lees ook: Williams rijdt sinds Silverstone met compleet nieuwe auto

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden