Charles Leclerc heeft complete plaatje nodig voor goede race

Charles Leclerc Sao Paulo gp

Charles Leclerc heeft een aantal plekken gewonnen tijdens de sprintrace, maar had meer verwacht van deze sessie. Wel denkt hij nu op een goede positie te staan voor de hoofdrace, die hij als zesde aanvangt. Vooral het complete plaatje is iets waar Ferrari nog aan moet werken. 

Ferrari viel tijdens de kwalificatie weer eens door de mand, vooral vanwege de strategie die bij Leclerc werd uitgevoerd. Hij ging als enige op intermediates naar buiten, wat geen goede zet is geweest. Als gevolg daarvan startte hij de sprint als tiende. Leclerc is na 24 ronden als zesde over de finish gekomen. Hij had gehoopt op een hoger resultaat, maar het is volgens de Monegask vooral belangrijk dat de race goed is uitgereden en er toch punten zijn behaald. “Dat is wat we nodig hadden. We hebben geen risico genomen en de auto heel naar het einde gebracht. We hebben wat posities gewonnen", zo vertelt hij tegenover F1.com.

Compleet pakket

Leclerc heeft tijdens de sprintrace zeker de potentie van de auto gevoeld, maar heeft het idee dat de samenhang nog niet ideaal is. Het is voor het team dus zaak om dit voor de hoofdrace te verbeteren, zodat Leclerc wellicht binnen de top vijf kan eindigen: “De pace is er, maar we moeten alles samenvoegen.” Er is dus nog werk aan de winkel voordat Leclerc een goed resultaat in de race kan neerzetten, maar hij heeft er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. “Het gaat lastig worden, maar we hebben er een goed gevoel over", aldus Leclerc.

Lees ook: Red Bull ziet nauwelijks kansen voor winst in Brazilië

Lees ook: Hero or Zero: VT2 & sprintrace Grand Prix van Brazilië

Lees ook: Carlos Sainz: kijk er naar uit om met Mercedes te vechten

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden