Charles Leclerc: Ik had gehoopt te vechten met McLaren

Charles-Leclerc_Suzuka_japan_2023

Charles Leclerc wist in Japan zijn Ferrari naar de vierde plaats te rijden. Voor het eerst sinds de zomerstop finishte hij weer voor zijn teamgenoot. Voor de coureur en het team het maximaal haalbare resultaat. 

De Ferrari coureurs gaven aan snelheid te missen ten opzichte van de concurrentie tijdens de kwalificatie. Leclerc kwalificeerde zich op de vierde plaats. Een positie waaruit hij dacht te kunnen vechten met de McLarens voor een podiumplaats, echter had hij geen antwoord op de snelheid van de McLaren coureurs. "Aan het einde begonnen Lando en Oscar  te pushen,  ze waren veel sneller dan wij. Vandaag was dit het maximum dat we konden doen", legt Leclerc uit bij F1.com.

 

 

 

Verbeteringen nodig om McLaren te verslaan

Ondanks de winst voor Ferrari in Singapore blijven de McLaren’s een grote dreiging tijdens de race weekenden. De snelle verbeteringen van het engelse team verbazen veel teams. Dat het team goed zou presteren in Japan was voor Leclerc geen verrassing. 

“We weten dat ze op dit soort circuits erg sterk zijn, dus het is geen verrassing, maar we moeten zeker begrijpen hoe ze het zo goed doen, vooral in de eerste sector en bij de hoge snelheden, zijn ze veel sterker dan wij, dus we zullen ernaar moeten kijken”, verklaart hij bij F1.com

 

Lees ook: Aston Martin: Er was meer mogelijk met onze snelheid

Lees ook: Dubbele puntenfinish voor Alpine: We mogen trots zijn op onszelf

Lees ook: Christian Horner na constructeurstitel: Iedereen is deel van het succes

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden