Charles Leclerc: Vrienden maken in de Formule 1 erg lastig

10-saturday-monza

Charles Leclerc vindt het vrienden maken in de Formule 1 erg lastig. De Monegask ziet dat er moeilijk maar echte vriendschappen opgebouwd kunnen worden binnen de paddock, vertelde Leclerc tegenover CanalPlus.

"Het maken van echte vriendschappen is bijzonder lastig in de Formule 1", vertelde de 24-jarige Leclerc openhartig. "We moeten erg ons best doen om een lijn te trekken tussen wat er op en naast de baan gebeurd. Dat is lukt redelijk, maar echte vriendschappen tussen coureurs zijn er desondanks nauwelijks."

Gasly en Ocon

Charles Leclerc ziet in Pierre Gasly en Esteban Ocon wel uitzonderingen voor zichzelf. "Met Pierre ben ik erg goede vrienden. Ook Esteban ken ik al lang. We kennen elkaar al sinds dat we klein zijn. Met Esteban kwam ik vaak nog in botsing op de baan, maar dat is eigenlijk nu alleen maar een goede herinnering. Pierre, Esteban en ik zijn eigenlijk samen opgegroeid."

Sainz en Leclerc - Qatar gp
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Teamgenoot

Leclerc ziet ook dat de band met Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz goed is. "We kunnen erg goed met elkaar. Ja, we zijn elkaars grootste tegenstanders. We willen elkaar verslaan. We hebben immers dezelfde auto en dat is het beste vergelijkingsmateriaal. We zijn op zoek naar een balans in het werken voor onszelf en voor het team. Dat lukt tot nu toe redelijk goed."

Lees ook: Jehan Daruvala op lijstje Haas om Mazepin te vervangen

Lees ook: Formule E onthult bijzonder lay-out circuit Kaapstad

Lees ook: Pierre Gasly wil terug naar Red Bull: Ik wil een winnende auto

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden