Chase Carey: China en Amerika zouden meer races moeten hebben

ham_chn

Volgens F1-baas Chase Carey van Liberty Media zijn Amerika en China groot genoeg om elk meer races te organiseren. Tijdens de FIA Sportconferentie in het Filipijnse Manila zei hij zich te kunnen voorstellen dat elk land er een tweede race bij krijgt.

Er zijn momenteel plannen voor een stratenrace in Miami naast de Amerikaanse Grand Prix in Austin, Texas. Carey: "We hopen op een tweede Grand Prix in Amerika. We willen er voor zorgen dat de evenementen die we hebben zo sterk mogelijk zijn, het is kwaliteit boven kwantiteit."

De Formule 1 racet sinds 2004 in China en had in het verre verleden zelfs drie races per jaar in Amerika. Vanaf 2000 werd in Indianapolis de Grand Prix van de Verenigde Staten verreden, tot en met 2007. Sinds 2012 valt het Circuit of the Americas de eer te beurt deze race te organiseren. Carey is dan ook van mening dat de Formule 1 de potentie van beide markten, China en Amerika, nog niet ten volle benut.

Carey ziet wel in dat het ontwikkelen van de sport in China volgens andere paden zal gaan dan in Amerika: "Ik denk dat we in China partners zullen moeten vinden die ons kunnen helpen de markt te verkennen en echt samen te werken als partners in de sport. We moeten uitvinden hoe we Chinese fans eenvoudig in staat stellen in aanraking te komen met de Formule 1."

Over de locatie waar een eventuele tweede Chinese Grand Prix gehouden zou moeten worden liet Carey zich vooralsnog niet uit.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen