Christian Horner enthousiast over Albon: Ik was blij dat ik een plek voor hem vond

Albon-Turkije-2

Nadat Alex Albon plek moest maken voor Sergio Pérez binnen het team van Red Bull, is hij aan de slag gegaan als reserve -en testrijder. Horner is zeer complimenteus over de manier waarop hij met deze tegenslag omging. Inmiddels heeft Albon zijn plek gevonden bij Williams. 

Horner geeft toe dat de overstap naar Red Bull te vroeg kwam voor Alex Albon. In 2019 mocht hij de overstap maken na de tegenvallende resultaten van Pierre Gasly. Na een goede start bij het team, werd de druk al snel te hoog. Na anderhalf jaar moest hij plaats maken voor Pérez en mocht Albon simulatorwerk doen voor het team. Na een jaar aan de zijlijn gestaan te hebben, vond hij een plek bij Williams. Sindsdien zit er een stijgende lijn in zijn prestaties en is hij volgens Horner weer een 'gewilde coureur'. 

Red Bull Racing

In de eff won with DRS-podcast laat Christian Horner zich positief uit over Alex Albon. "Ik herinner me dat we in 2020 een beetje worstelden met Albon, omdat hij te vroeg naar het team was gepromoveerd en we gewoon iemand nodig hadden. Maar Alex is briljant, hij is fantastisch en hij deed het ook fantastisch voor ons toen hij naar de reservebank verhuisde. Hij klaagde nooit en werkte hard". Helaas is een terugkeer voor Alex Albon lastig volgens Horner. In de podcast geeft hij aan dat er na 2025 genoeg opties zijn voor het zitje naast Verstappen, dan is het conctract van Pérez afgelopen. Albon laat momenteel hele mooie dingen zien bij Williams, hij lijkt daar goed op zijn plek te zitten. "Ik was erg blij toen ik een plek voor hem vond bij Williams. Hij heeft het daar goed gedaan. Hij heeft nu ervaring, is zeker harder geworden en is nu weer een gewilde coureur", aldus Horner. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

 

Huidig seizoen

Momenteel is Williams aan een ijzersterk seizoen bezig en staat zevende in het constructeurskampioenschap. Ze hebben 28 punten, waarvan er 27 van Albon afkomen. Logan Sargeant weet slechts één punt te behalen. Lange tijd leek deze plek veilig om zo het seizoen mee af te sluiten. Nu Alpha Tauri verschillende updates heeft toegepast op de auto, komen ze steeds dichterbij. Het wordt dus nog spannend wie uiteindelijk wie op welke positie eindigt. Elk punt is nu van groot belang voor beide teams. 

 

Lees ook: Williams-coureurs optimistisch voor Grand Prix van Las Vegas

Lees ook: General Motors nieuwe motorleverancier in Formule 1 vanaf 2028

Lees ook: Red Bull: Concurrentie komt dichterbij

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden