General Motors nieuwe motorleverancier in Formule 1 vanaf 2028

door Nick Steenhuis
Cadillac

General Motors, dat samen met Andretti in wil stappen in de Formule 1, heeft zich bij de FIA ingeschreven als nieuwe motorleverancier. Het Amerikaanse automerk zal vanaf het seizoen 2028 instappen in de Formule 1.

General Motors zal vanaf het Formule 1-seizoen 2028 toe gaan treden als motorleverancier in de Formule 1. Het Amerikaanse automerk is al een tijd bezig om via submerk Cadillac de Formule 1 te bereiken. Daarom heeft General Motors samen met partner Andretti een voorstel neergelegd bij de FIA om als elfde team toe te treden tot de koningsklasse van de autosport. Dit voorstel is door de FIA goedgekeurd, maar er moet nog toestemming worden gegeven door het Formula One Management (FOM). De andere tien teams in de Formule 1 zien dit voorstel liever afgewezen worden, omdat een nieuw team betekent dat de tien andere teams een deel van hun commerciële inkomsten gaan verliezen. 

Andretti wil in 2025 toetreden in Formule 1

De Andretti- en General Motors-bazen zullen naar verwachting dit weekend de Grand Prix van Las Vegas bijwonen, om bij de FOM te lobbyen voor goedkeuring. Andretti Cadillac Racing zal dan, mocht de FOM het voorstel goedkeuren, in 2025 instappen als elfde team in de Formule 1. Dit terwijl General Motors pas vanaf 2028 motoren zal gaan leveren aan Andretti. Het Amerikaanse team zal dan eerst een klantenteam zijn met motoren van Renault, waarna Andretti Cadillac Racing in 2028 een fabrieksteam zal worden, wanneer General Motors met eigen motoren komt. Dit is dan het derde seizoen met de nieuwe motorreglementen, die in 2026 ingaan.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cadillac Performance (@cadillacvseries)

"We gaan het opnemen tegen de allerbesten"

Bij General Motors kijken ze volgens president Mark Reuss enorm uit naar de nieuwe uitdaging. "We zijn verheugd dat onze nieuwe Andretti Cadillac F1-inzending zal worden aangedreven door een krachtbron van General Motors", aldus de Amerikaan. Reuss denkt dat zijn bedrijf veel expertise en kennis heeft op het gebied van engineering en racerij. "We hebben er alle vertrouwen in dat we een succesvolle motor kunnen ontwikkelen en Andretti Cadillac Racing kunnen neerzetten als een echt fabrieksteam. We gaan het opnemen tegen de allerbesten, op het hoogste niveau", zo besluit de Amerikaan.

 

Lees ook: https://grandprixradio.nl/updates/mercedes-heeft-oorzaken-minder-weekend-in-brazili-gevonden

Lees ook: https://grandprixradio.nl/updates/haas-for-team-reist-met-2-verschillende-autos-af-naar-las-vegas

Lees ook: https://grandprixradio.nl/updates/lando-norris-mclaren-heeft-veel-in-petto-voor-volgend-jaar

door Nick Steenhuis

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden