Mercedes heeft oorzaken minder weekend in Brazilië gevonden

Russell-Brazilie-2023-zaterdag

Mercedes begrijpt inmiddels waarom de racepace van de beide auto's zo ontzettend tegenviel op Interlagos een week geleden. Dat vertelt teambaas Toto Wolff. "We hebben fouten gemaakt."

Na twee bemoedigende weekenden in Austin en Mexico beleefde Mercedes een horrorweekend in Sao Paulo. Normaal gesproken worstelt Mercedes in de kwalificatie en kan het op pure racesnelheid posities goed maken, maar in Brazilië vraten George Russell en Lewis Hamilton de banden op. Het gevolg was het slechtste weekend van het seizoen en volgens Toto Wolff was het het slechtste weekend in 13 jaar. (sinds dat Mercedes terug kwam in de sport in 2010, red) Maar inmiddels heeft Mercedes antwoorden waarom het zo matig ging op het Autodromo José Carlos Pace. 

"We hebben fouten gemaakt", concludeert teambaas Toto Wolff. "Inmiddels weten we waar het misging. We zijn gewoon de verkeerde weg ingeslagen met de setup van de auto en dat zorgde voor deze vormdip. We begrijpen nu waar het precies misging en dat is belangrijk om P2 in het constructeurskampioenschap veilig te stellen", vertelt de Oostenrijker aan RaceFans. 

Mercedes-Brazilie-2023-auto

Lees ook: Lando Norris: McLaren heeft veel in petto voor volgend jaar

Lees ook: Brawn: F1 rekende niet op lage temperaturen in Las Vegas

Lees ook: Pirelli: Succes van F1-sprints hangt af van circuitkeuze

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden