Christian Horner sluit samenwerking met Audi of Porsche niet uit

Header liveblog 1 Bahrein

De komst van Audi en Porsche in 2026 lijkt steeds waarschijnlijker te worden. De Formule 1 moet het toetreden nog goedkeuren, maar de kans lijkt groot dat ze vanaf 2026 de Formule 1 zullen gaan versterken. Christian Horner is daar blij mee.

Tegenover Motorsport.com zegt de teambaas van Red Bull Racing dat hij wel geïnteresseerd zou zijn in een samenwerking. Red Bull maakt sinds dit seizoen zelf zijn motor, met hulp van Honda, maar sluit verandering niet uit. "Met Porsche of Audi samenwerken zou dan ook geen probleem zijn", aldus Horner. "Het zou heel gemakkelijk zijn, maar dan moet het natuurlijk wel met de juiste partner zijn. Het zou daarom logisch voor ons zijn om gesprekken te voeren met beide OEM's (Original Equipment Manufacturer red.], of een serieuze OEM."

2016-login-teaser (1)

Voorbereiding

Helmut Marko heeft eerder al laten doorschemeren dat de voorbereiding voor de motor van 2026 al in volle gang is. Ook Horner zegt dat deze voorbereidingen volgens plan verlopen. Een samenwerking met een nieuwe OEM is dus niet per se noodzaak. "Voor ons loopt Red Bull Powertrains door, het ligt op schema, en we zijn erg enthousiast over het talent dat we hebben weten aan te trekken voor het bedrijf. De eerste eencilindermotor zal binnenkort draaien voor de regels van 2026. We betrekken de nieuwe faciliteit eind mei. We hebben fantastisch talent aangetrokken voor het team. Dus ja, we zijn blij met de vooruitgang."

Samenwerking

De vraag blijft of er daadwerkelijk een samenwerking komt tussen Red Bull en Porsche of Audi. Een vereiste is dat zowel Audi als Porche met een team willen samenwerken dat al in de Formule 1 actief is en nog op zoek is naar een motorleverancier. Red Bull hoort daar zeker bij. Mercedes, Aston Martin, Williams en McLaren (die met een Mercedes-krachtbron rijden red.) lijken allemaal voorzien. Hetzelfde geldt voor de teams met een Ferrari-motor zoals Ferrari, Alfa Romeo en Haas. Ook Alpine lijkt de hulp van Audi of Porsche niet nodig te hebben aangezien zij ook een eigen krachtbron gebruiken. Een mogelijkheid zou zijn dat Audi of Porsche zelf één van deze teams over weet te halen om te switchen vanaf 2026. Red Bull lijkt vooralsnog de meest logische keuze.

Lees ook: Gianpiero Lambiase krijgt promotie binnen Red Bull Racing

Lees ook: Mercedes-coureurs gefrustreerd over eigen bolide W13

Lees ook: Vettel naar stewards na besturen van scooter op racebaan

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden