Clement Novalak wint de hoofdrace in Zandvoort, Verschoor vierde

Maloney Zandvoort

Clément Novalak start vanaf de dertiende plek en wint door een goed geplande pitstop de hoofdrace. Achter hem finishen Zane Maloney als tweede en Jak Crawford. Richard Verschoor rijdt een mooie inhaalrace en wordt vierde.

Een chaotische start waarbij polesitter Jak Crawford blokkeert. Buiten de racelijn was het nog erg nat, waardoor bij het aanremmen van de Tarzan verremde zich menig coureur. Daarachter spint Jack Doohan in de Arie Luyendyk bocht. Juan Manuel Correa en Martins raken elkaar ook in de tarzan, waardoor Richard Verschoor gelijk veel posities pakt.

Na een korte periode van rust gaat het spektakel door in ronde 10 van de race. Kampioenschapsleider Théo Pourchaire gaat in de Slotenmakersbocht er hard af. Hij rijdt op de natte lijn en verliest hij de controle over zijn ART.

Frederik Vesti gaat bij de door Pourchaire veroorzaakte safety car naar binnen. Zijn banden worden alleen niet goed bevestigd door de pitcrew van Prema, waardoor zijn achterbanden er af vallen. Daarmee scoren de twee kampioensschapskandidaten geen punten.

Bij de herstart van de race probeert Victor Martins in de Hugenholzbocht Oliver Bearman in te halen, maar de ART-rijder laat zijn auto te ver naar buiten lopen en hij tikt de jonge Engelsman uit de race. Uiteindelijk komt de Fransman als negende over de finish. 

De race komt daarna in een ritme. Clément Novalak heeft na de pitstops de leiding in handen, daarna rijdt de Fransman volwassen aan de leiding. Zane Maloney probeert alles wat hij doet, maar uiteindelijk weet hij geen gevaar te vormen voor Novalak.

 

Lees ook: Charles Leclerc: De balans in de auto is enorm slecht

Lees ook: Alexander Albon: Een heel bijzonder gevoel dit

Lees ook: Logan Sargeant: Ik voel spijt richting het team

  

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden