Contractverlenging Hamilton kwestie van tijd volgens Wolff

door Tim Koenders
Wolff Hamilton podium

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, is ervan overtuigd dat Hamilton binnenkort zijn contract gaat verlengen bij het Duitse team. Het contract van de zevenvoudig wereldkampioen loopt aan het einde van 2023 af.

Lewis Hamilton maakte in 2013 de verrassende overstap van McLaren naar Mercedes. In 2023 rijdt Lewis Hamilton zijn elfde seizoen voor het team. In de tien jaar die hij voor het Duitse team reed wist hij zes wereldtitels te pakken. In 2021 lukte dit na vele succesvolle jaren niet, na afloop van het seizoen stonden ook de contractbesprekingen op de planning. Het duurde lang voordat Lewis Hamilton en het team van Mercedes het met elkaar eens waren. Uiteindelijk tekende de Brit een contract voor twee jaar. Dat contract loopt dus aan het einde van aankomend seizoen af.

wolff hamilton

Paar uurtjes

Als het aan Toto Wolff ligt laat de contractverlenging deze keer niet zolang op zich wachten. “Onze relatie is in de afgelopen tien jaar enorm gegroeid, we zitten echt op één lijn. Wanneer Lewis terug is van zijn vakantie is het een kwestie van bij elkaar komen. Ik denk dat het dan binnen een paar uurtjes geregeld is.” Dat liet de teambaas weten tegen onder andere Motorsport.com. “We hebben ook nog genoeg tijd, we hebben nog een heel seizoen te gaan.”

Lees ook: Dakar Update: Klassement trucks weer open

Lees ook: Mercedes onthult 2023-bolide op 15 februari

Lees ook: Williams introduceert James Vowles als nieuwe teambaas

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden