Williams introduceert James Vowles als nieuwe teambaas

door Anouk Ros
Williams-teambaas-James-Vowles

Williams benoemt James Vowles als nieuwe teambaas. Vanaf 20 februari zal hij deze functie  op zich nemen, kort voordat het Formule 1-seizoen begint in Bahrein. De Brit kan naar eigen zeggen niet wachten om bij het team aan de slag te gaan. 

Al een lange tijd is Vowles actief bij het team van Mercedes. Nu maakt hij de overstap naar Williams, om de rol van teambaas te vervullen. Hij wordt hiermee de derde teambaas van Williams in de 46 jaar dat het team actief is in de sport. Hij wordt opvolger van Frank Williams en Jost Capito.

Nieuw begin

Vowles kijkt erg uit naar de uitdaging die hem te wachten staat: "Ik kan niet wachten om bij Williams Racing te beginnen. Het is een eer om bij een team met zo'n ongelooflijk rijk erfgoed aan de slag te gaan. Het team is iconisch voor onze sport, waar ik veel respect voor heb. Ik kijk erg uit naar de uitdaging."

Lovende woorden

Huidig collega van de Brit, Toto Wolff, spreekt lovend over de werkzaamheden van Vowles: "Ik heb met hem gewerkt sinds ik in 2013 voor het eerst bij het team kwam. Ik weet hoe ijverig, bekwaam en getalenteerd hij is en heb met veel voldoening gezien hoe James zich de afgelopen tien jaar heeft ontwikkeld."

Lees ook: Dakar Update: Klassement trucks weer open

Lees ook: Mercedes onthult 2023-bolide op 15 februari

Lees ook: Dakar Update: De Baar wint etappe trucks

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden