Correa klaar voor nieuw seizoen Formule 3

Header liveblog 1 Bahrein

Juan Manuel Correa is klaar voor zijn tweede seizoen in de Formule 3. Sinds zijn debuut in de Formule 4 in 2016, voelt hij zich gereed om vooraan in het veld mee te strijden. “Voor het eerst sinds het begin van 2019 voelt het alsof mijn voorbereiding weer normaal is”.

Bij zijn terugkeer in de Formule 3 afgelopen seizoen had Correa geen verwachtingen en lag de focus op zijn revalidatie. Voor 2022 ligt dat anders, dan wil de coureur direct meedoen bij de top. “Wanneer je geen verwachtingen hebt bij de start van een seizoen, ligt er ook geen druk op je schouders”, zegt Correa, “maar ik ben klaar om de uitdaging aan te gaan en de druk voelt goed.”

In 2021 kwam Correa uit voor ART Grand Prix. Hij wist slechts vijfmaal in de punten te finishen en zijn behaalde elf punten waren goed voor de 21e plaats in het kampioenschap.

 

Zware crash

Correa was in 2019 betrokken bij de zware crash tijdens een Formule 2-race op circuit Spa-Franchorchamps, waarbij coureur Antoine Hubert om het leven kwam. Na de crash met een impact van ruim 70G, in de beruchte bocht Raidillon, werd ook een tijd lang gevreesd voor het leven van de coureur uit Ecuador. Hij onderging een operatie, bleef enkele weken in coma en kende een lange periode van herstel.

Fysiek en mentaal goed voorbereid

“Ik voel me mentaal en fysiek goed voorbereid en ik kijk ernaar uit om direct op hoog niveau te starten”, aldus Correa. Ook aankomend seizoen zal hij ART Grand Prix vertegenwoordigen. Op alle gebieden heeft hij zijn voorbereiding goed voor elkaar en vooral zijn benen voelen weer veel sterker aan.

Lees ook: Russell denkt dat Mercedes achterloopt

Lees ook: Verstappen vindt ontslag Masi oneerlijk

Lees ook: Haas haalt Russische vlag en Uralkali-logo van livery

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden