Damon Hill: Hamilton gaat 100% voor achtste wereldtitel

door Tim Koenders
alonso sprint imola

Damon Hill is ervan overtuigd dat Lewis Hamilton dit jaar voor zijn achtste wereldtitel gaat strijden. Hamilton heeft al een tijdje niks meer laten horen en er gaan geruchten dat de Brit denkt aan stoppen. 

Het is inmiddels al weer een tijdje geleden maar iedereen kan zich nog wel herinneren wat er op 12 december 2021 gebeurde. Voor veel Nederlanders was het de dag dat Max Verstappen zijn eerste wereldtitel won. Voor Mercedes was het de meest controversiële dag in de historie van de Formule 1. De safety car ging volgens de regels, die door wedstrijdleider Michael Masi werden overruled, te vroeg naar binnen. Dat Masi dit deed was ook volgens de regels. Het gevolg hiervan was dat Lewis Hamilton, die nagenoeg de hele race aan de leiding ging, de wereldtitel in de laatste ronde verloor. Mercedes wilde in protest gaan maar blies dat uiteindelijk af. Wel komt er een onderzoek over wat er die dag allemaal mis zou zijn gegaan. Sinds de Grand Prix van Abu Dhabi hebben zowel Mercedes als Hamilton weinig van zich laten horen. Het gerucht gaat zelfs dat de zevenvoudig wereldkampioen overweegt te stoppen.

Lewis Hamilton / Mercedes / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT images)

Gaat Hamilton voor de achtste?

Lewis Hamilton heeft op dit moment zeven wereldtitels op zijn naam. Hiermee is hij gezamenlijk recordhouder met Michael Schumacher. Wanneer hij nog één wereldtitel pakt zal hij officieel de boeken ingaan als de meest succesvolle Formule 1-coureur aller tijden. Dat is volgens Hill de reden waarom Hamilton nooit zou stoppen. "Die achtste wereldtitel is te verleidelijk. Ik ben er zeker van dat hij terug gaat komen om dat record te pakken." Dat liet Hill weten bij Sky Sports F1. Martin Brundle, die ook aanwezig was, was het helemaal met Hill eens. "Ik geloof niks van al die geruchten."

Lees ook: Functie Michael Masi binnen organisatie FIA aangepast

Lees ook: Formule 1-circuit Miami krijgt steeds meer vorm

Lees ook: Terugkeer Hamilton zou afhangen van resultaten FIA-onderzoek

 

 

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden