Damon Hill: Reserverol Ricciardo logisch

door Patrick Wuite
Daniel Ricciardo Zandvoort 2022 kwalificatie

Damon Hill zou het een slimme zet vinden van Daniel Ricciardo als hij bij een topteam de reservecoureur wordt in 2023. "Op deze manier blijf je in beeld", stelt de wereldkampioen van 1996.

Daniel Ricciardo vertrekt aan het einde van het jaar bij McLaren en het lijkt er steeds meer op dat de goedlachse Australiër volgend jaar niet in de Formule 1 te bewonderen is. Zelf heeft hij daar vrede mee en daarom kijkt hij steeds meer naar een reserverol bij een topteam. Naar verluidt is Mercedes geïnteresseerd in zijn diensten en wil het Duitse team hem inlijven als reservecoureur. Oud-Formule 1-coureur en tegenwoordig analist bij Sky Sports Damon Hill zou dat geen onlogische zet vinden.

"Ik zie de logica wel. Als je bij een topteam zit, heb je informatie waar andere teams wellicht geïnteresseerd in zijn. En zo blijf je ook in beeld. Maar elk team vraagt zich natuurlijk wel af: waar is zijn snelheid gebleven? Komt het terug? Dat weten we niet", vertelt Hill aan Sky Sports. 

Ricciardo Zandvoort 2022
Foto: McLaren Media Centre

Uithangbord

Hill hoopt dat het niet einde verhaal is voor Ricciardo in de Formule 1. "Daniel is echt een fantastische gast en echt een uithangbord voor de Formule 1. Het is duidelijk dat er wel iets mis is momenteel. Niet alleen in de auto, maar ook daar buiten, want anders had hij natuurlijk wel al een zitje gehad", aldus de oud-Williams-coureur. 

Lees ook: Alexander Rossi: Herta hoort in F1

Lees ook: Nance Coolen en Indy Dontje te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Fernando Alonso gaat voor meer dan 400 races

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden