Fernando Alonso gaat voor meer dan 400 races

door Patrick Wuite
Alonso SIlverstone 2022

Voor Fernando Alonso wordt de Grand Prix van Singapore een speciaal weekend aangezien hij dan Kimi Räikkönen gaat inhalen als coureur die deel heeft genomen aan de meeste races. Maar aan stoppen denkt de Spanjaard niet. "Ik wil meer dan 400 races rijden."

In Singapore staat de tweevoudig wereldkampioen voor de 350ste keer aan de start van een Formule 1-race. Het begon allemaal 21 jaar geleden op 4 maart in 2001, toen Alonso zijn debuut maakte voor het nietige Minardi en 21 jaar later rijdt hij nog steeds in de Formule 1. En ook de komende twee jaar is de 32-voudig racewinnaar nog te bewonderen in de Formule 1, want onlangs sloot hij een deal met Aston Martin, waar hij de komende twee seizoenen rijdt. 

Alonso Zandvoort 2022

En daardoor gaat hij (voorlopig) de boeken in als de coureur met de meeste races achter zijn naam, maar Alonso zelf is daar niet mee bezig. "Ik weet het aantal, maar het boeit mij vrij weinig", tekende de Alpine-coureur op aan Racingnews365. "Ik wil nog heel lang in de Formule 1 blijven. In 2023 en 2024 ben ik er sowieso nog bij en dan zal ik die 400 races wel gaan halen", aldus Alonso.

Lees ook: Mattia Binotto vindt Shwartzman klaar voor Formule 1

Lees ook: Alexander Rossi: Herta hoort in F1

Lees ook: Alpine overweegt juniorprogramma te stoppen

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden