Mattia Binotto vindt Shwartzman klaar voor Formule 1

Shwartzman test Ferrari Fiorano

Mattia Binotto, teambaas van Ferrari, vindt dat Robert Shwartzman een zitje in de Formule 1 verdient. Hij maakt deel uit van de Ferrari Driver Academy en zal verder in het seizoen tweemaal plaatsnemen in een Ferrari-bolide om tijdens de eerste vrije training in actie te komen. 

De Russisch-Israëlische coureur rijdt sinds dit seizoen onder de Israëlische vlag, gezien de situatie in Rusland en Oekraïne. Hij heeft het kampioenschap van de Formule 3 gewonnen in 2019. Daarbij heeft hij 2020 en 2021 in de Formule 2 gereden, waar hij respectievelijk vierde en tweede is geworden. Dit jaar rijdt hij nog twee vrije trainingen voor Ferrari, in Amerika en Abu Dhabi. 

2023 staat al vast

De line-up voor 2023 staat al vast en daarmee zijn de huidige coureurs van Ferrari verzekerd voor volgend seizoen. Bij Ferrari is er dus geen plek voor Shwartzman. "Robert is een fantastische coureur", zo begint Binotto. Hij hoopt dan ook dat er in de toekomt ruimte is voor de Israëlische coureur in de Formule 1: "We weten dat het lastig is in de huidige situatie, maar hopelijk kan het in de toekomst gebeuren."

Shwartzman test Ferrari

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Talentvol

Uit de enkele ritjes die Shwartzman in Formule 1-auto's heeft gemaakt, merkt Binotto op dat hij zeker in de koningsklasse past: "Iedere keer wanneer hij in een Formule 1-auto reed, was hij erg snel. Er zijn coureurs die misschien geweldig zijn in Formule 3, Formule 2 en dan niet goed genoeg zijn in de Formule 1." Daarbij geeft hij aan dat de 23-jarige coureur veel heeft geholpen bij de ontwikkeling van Ferrari. "Hij heeft dit seizoen veel werk verricht in de simulator. Hij heeft veel gewerkt om ons team te helpen met de ontwikkeling van de auto", aldus Binotto tegenover Autosport.com.

Lees ook: Alexander Rossi: Herta hoort in F1

Lees ook: Alpine overweegt juniorprogramma te stoppen

Lees ook: Welke coureurs maken nog kans op een zitje?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden