Alpine overweegt juniorprogramma te stoppen

door Gijs Leuvenink
Oscar Piastri in de Alpine Abu Dhabi test 2021

Alpine-baas Laurent Rossi heeft in gesprek met The-Race.com gezegd dat hij overweegt om het opleidingsprogramma te schrappen. Dit alles na het debacle met Oscar Piastri.

Laurent Rossi voelt zich wat oneerlijk behandeld door Piastri en twijfelt aan de loyaliteit van de Australische coureur. "En dat doen wij niet alleen, de paddock staat pal achter ons", aldus de Fransman. "Het is een deukje voor ons, maar ik geloof ook dat de sport als geheel hier beschadigd door is."

Slechte investeringskansen

Volgens Rossi heeft Piastri een gevaarlijk precedent geschept door zijn overstap naar McLaren. "De markt is hierdoor te onduidelijk voor investeerders om in te stappen. We denken geld te kunnen investeren in coureurs om ze dan over te hevelen, maar dit is niet een heel gunstig investeringsklimaat zo. Ik weet daarom niet of we door willen gaan."

oscar piastri alpine qatar 2022

Huidige coureurs

In het huidige traject van Alpine zitten nog Jack Doohan, Olli Caldwell, kersverse F3-kampioen Victor Martins en Caio Collet. Zij hoeven volgens Rossi niet te vrezen dat het ineens stopt. "We hebben een toezegging gedaan aan hen en het meerjarenplan met hen gaan we voortzetten. Of we daarna nog wat gaan doen, betwijfel ik ten zeerste, want waarom zouden we als het zo loopt?"

Lees ook: Felipe Drugovich niet te spreken over Formule 2 regel

Lees ook: Nieuwe sponsordeal voor Red Bull in 2023

Lees ook: Brown: Halve Indycar-veld goed genoeg voor F1

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden