Felipe Drugovich niet te spreken over Formule 2 regel

door Zus Veldkamp
Drugovich Aston Martin

Felipe Drugovich is niet te spreken over het feit dat een Formule 2-kampioen niet terug mag keren naar die klasse. Veel Formule 2-kampioenen vinden geen plek in de koningsklasse, maar kunnen dan niet terugkeren naar de Formule 2 volgens de regels. Dit laat Drugovich weten tegenover Motorsport.com.

Felipe Drugovich werd afgelopen weekend in Monza tot Formule 2-kampioen gekroond, dit terwijl hij die race was uitgevallen. Ondanks dat hij zijn titel drie races voor het einde al binnen wist te slepen heeft hij geen plek in de Formule 1 volgend jaar. Wel krijgt hij een rol als  ontwikkelingscoureur en test- en reserve coureur bij Aston Martin. Hiermee wordt hij het eerste lid van het opleidingsprogramma van Aston Martin. Toch is hij het er niet mee eens dat, mocht zijn avontuur binnen de Formule 1 stuklopen, hij niet terug kan keren naar de Formule 2.

Twee mogelijkheden

Volgens Drugovich moet een Formule 2-kampioen twee mogelijkheden voorgeschoteld krijgen. Of een kans in de Formule 1 óf nog een jaar in de Formule 2 blijven. "Als kampioen moet je óf niet meer mogen blijven en promotie krijgen naar de Formule 1, óf de mogelijkheid krijgen om te blijven", aldus Drugovich. Die als voorbeeld hiervoor de Moto2 en Moto3 noemt. Zelf is Drugovich wel aan het kijken naar andere raceklasses, maar dat is niet zijn hoofddoel. "Zo werkt het ongeveer in Moto2 en Moto3. Ten eerste moet veranderen dat degene die kampioen wordt ook echt de kans moet krijgen in F1. We hebben wat contacten in IndyCar gehad, maar dat is momenteel niet het hoofddoel. We proberen de Formule 1 te bereiken. Maar als ik volgend jaar ergens anders moet racen dan in de F1, dan is dat zeker een klasse om te overwegen."

felipe drugovich 2022 MP motorsport

"Promotie of eruit"

de CEO van de Formule 2, Bruno Michel is het nog steeds eens met die regel. Als de Formule 3 en Formule 2-kampioenen terug kunnen keren is hij er bang voor dat ze een te groot voordeel op gaan bouwen ten opzichte van de jongere coureurs. "Je moet een systeem hebben waarbij het op een gegeven moment 'promotie of eruit' is. Ik wil niet dat F2 en F3 professionele kampioenschappen worden. Als dat gebeurt, krijg je mensen met een groot voordeel die lang blijven hangen in het kampioenschap, omdat ze zoveel meer ervaring hebben dan de jonge coureurs die binnenkomen", aldus Michel. 

Lees ook: Nieuwe sponsordeal voor Red Bull in 2023

Lees ook: Vroegste wereldkampioenen der Formule 1

Lees ook: F1-test voor IndyCar-sterren Palou en O'Ward

 

 

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden