Formule 2-kampioen Felipe Drugovich naar Aston Martin

door Patrick Wuite
Lance Stroll Aston Martin Hamilton Imola race

Nieuwbakken Formule 2-kampioen Felipe Drugovich wordt één van de ontwikkelingscoureurs bij Aston Martin en de test- en reservecoureur van het team in 2023. 

Drugovich werd afgelopen weekend in Italië kampioen in de Formule 2 en stond op de lijst bij meerdere Formule 1-teams. Naar verluidt waren Williams, Haas en Alpine geïnteresseerd in de 22-jarige coureur uit Maringá, maar hij kiest voor een test- en reserverol bij het team van Lawrence Stroll. Bovendien is het de bedoeling dat Drugovich op de vrijdagochtend van de Grand Prix van Abu Dhabi de eerste training gaat rijden en neemt de Braziliaan deel aan de young driver test, die een paar dagen na de laatste race van het seizoen gehouden gaat worden. 

Uiteraard is de Braziliaan blij met de kans die Aston Martin hem geeft. "Het past perfect bij mijn jaar. Kampioen worden in de Formule 2 en aan de slag gaan in de Formule 1, echt fantastisch. In 2023 wil ik veel gaan leren met als doel dat ik uiteindelijk in de toekomst races ga rijden voor dit team", aldus de Formule 2-kampioen.

 

Lees ook: Hero or zero: Grand Prix van Italië: de race

Lees ook: Yuki Tsunoda niet tevreden in Monza

Lees ook: Lewis Hamilton en Max Verstappen lovend over Nyck de Vries

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden