Yuki Tsunoda niet tevreden in Monza

Yuki Tsunoda Monza

Yuki Tsunoda ving de race als laatste aan dankzij gridstraffen, maar is alsnog niet tevreden met de veertiende plek die hij behaalde. Het begin van de race zag er goed uit, maar de stint op de harde band viel volgens de Japanner erg tegen. 

Het hele weekend in Monza verliep al niet top voor Tsunoda. Hij startte zijn raceweekend met het nieuws dat hij tien plekken gridstraf zou krijgen, omdat hij in Zandvoort zijn vijfde reprimande heeft gekregen. Daarbij staan er momenteel acht strafpunten op zijn licentie, op dat gebied is het dus opletten geblazen. Bij twaalf van deze punten volgt een schorsing voor één race. Daarbij kwam vrijdag nog een gridstraf van drie plekken, omdat Tsunoda geen snelheid minderde tijdens de gele vlag in de tweede vrije training, veroorzaakt door Mick Schumacher. Dertien plaatsen straf stonden dus al op de Japanner te wachten. Uiteindelijk heeft het team nog wat aanpassingen gedaan aan zijn motor, wat resulteerde in een start achteraan de grid

Ongelukkige stint

Punten leken vanaf deze positie lastig voor de AlphaTauri-coureur, maar alsnog is hij niet tevreden met zijn uiteindelijke resultaat. "De pace op de mediumband zag er goed uit. Op de harde band ging het slecht. Daar had ik erg moeite mee", zo vertelt hij aan F1.com. Wel is hij blij met een aantal inhaalacties die hij heeft kunnen doen. Daarbij is hij tevreden met het begin van de race, waar hij dus nog op de mediumband reed. 

Volgende races

Volgens Tsunoda moet er door het team goed gekeken worden naar de problemen met de harde band: "We moeten kijken wat er aan de hand is met de pace voor de long runs. Hopelijk kunnen we dat verbeteren voor de volgende races." De eerstvolgende race die verreden zal worden, is Singapore. Maar voor het zover is, staan er eerst twee weekenden zonder Formule 1 op het programma.

Lees ook: Sergio Pérez: Rechtsvoor stond in brand

Lees ook: Nyck de Vries na debuut: Droom die uitkomt

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Italië: de race

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden