Lewis Hamilton en Max Verstappen lovend over Nyck de Vries

door Patrick Wuite
Nyck de Vries in de Williams auto VT1 Spanje 2022

Lewis Hamilton en Max Verstappen zijn onder de indruk van Nyck de Vries, die afgelopen weekend zijn debuut maakte in de Formule 1 en gelijk punten pakte. "Hij verdient het om in de Formule 1 te rijden."

Nyck de Vries kwam afgelopen vrijdag nog in actie voor Aston Martin tijdens de vrije training, maar was in de veronderstelling dat hij daarna niet meer in actie zou komen. Maar door het wegvallen van Alexander Albon, die onder het mes moest vanwege een blindedarmontsteking, maakte de Vries zijn grandprixdebuut. In de kwalificatie wist hij teamgenoot Nicholas Latifi ruimschoots voor te blijven en door de vele gridstraffen begon de 27-jarige coureur de race als achtste. Na 53 rondes kwam de Vries als negende over de streep en zo pakte hij bij zijn debuut gelijk punten. Zijn goede weekend is niet onopgemerkt gebleven, want zowel Lewis Hamilton als Max Verstappen zijn vol lof over de Formule E-kampioen van 2021. 

"Ik was zo blij om te horen dat hij een kans kreeg", vertelt Hamilton. "Hij verdient een zitje", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Nyck de Vries Monza Williams

Advies

Max Verstappen gaf de Vries voor de race nog wat waardevolle tips. "Ik gaf hem een soort van motivatiespeech. Ik vertelde hem dat hij rustig moest blijven en dat hij vooral niet moest stressen en dat heeft hij goed gedaan", vertelt de regerend wereldkampioen tijdens de persconferentie.

Lees ook: Hero or zero: Grand Prix van Italië: de race

Lees ook: Nyck de Vries na debuut: Droom die uitkomt

Lees ook: Pierre Gasly blij met P8: Is het hoogst haalbare

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden