Pierre Gasly blij met P8: Is het hoogst haalbare

Pierre Gasly Monza 2022

Pierre Gasly is meer dan tevreden met zijn resultaat voor de Grand Prix van Italië. Hij was het hele weekend al niet fit, wat deze achtste positie extra mooi maakt. Gasly is ervan overtuigd dat hij, zeker met twee weekenden rust, weer topfit terugkomt in Singapore.

Van tevoren leek een zevende of achtste plek al het hoogst haalbare voor de Fransman. Stiekem hoopte hij op wat meer actie tussen Ferrari, Red Bull en Mercedes, met drie coureurs van deze teams achterin het veld. Toch zijn zij vlot teruggereden naar de top zes, wat Gasly eigenlijk ook wel had verwacht: "We hadden gehoopt op meer actie tussen de top drie teams. Jammer dat zij allemaal goed zijn teruggekomen. De top zes zal altijd in hun handen zijn. Lando [Norris] is erg snel op zondag, dat heeft hij al eens laten zien. Om daar direct achter te eindigen, dat is voor ons het hoogst haalbare."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door TEAM GASLY (@teamgasly)

In de lappenmand

Donderdag was Gasly niet bij de mediaverplichtingen aanwezig. Ook het verkennen van het circuit heeft hij die dag aan zich voorbij moeten laten gaan. Het team bracht het nieuws naar buiten dat Gasly te ziek was om de donderdag in Monza bij te wonen. Vrijdag stapte hij wel zelf in de AlphaTauri, maar vond dat erg zwaar. Hij is dan ook blij dat het weekend erop zit, ondanks dat hij zich steeds beter voelde. "Vandaag voelde ik me het beste, in vergelijking met de rest van de week. Dat is positief. Nu moet ik drie dagen lang slapen en uitrusten, al mijn antibiotica en behandelingen afmaken. Dan ben ik in Singapore weer helemaal mezelf", aldus Gasly tegenover F1.com.

Lees ook: Nicholas Latifi: Na de eerste stint was de race over

Lees ook: Haas eindigt wederom buiten de punten

Lees ook: Dramatische afsluiter voor Aston Martin in Monza

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden