Haas eindigt wederom buiten de punten

Haas Monza baan

Het is de coureurs van Haas niet gelukt tijdens deze triple header punten binnen te halen. Ondanks dat lijkt Mick Schumacher tamelijk positief. Kevin Magnussen, die in de eerste bocht al schade opliep, is na afloop van de race minder blij.

Mick Schumacher had met zijn uiteindelijke twaalfde plek de punten in het vizier. Toch is het hem niet gelukt om die ook daadwerkelijk binnen te halen, maar alsnog is hij tevreden over zijn race. "Gezien de omstandigheden hebben we het goed gedaan. Ik heb dit weekend niet veel meters gemaakt. Een lastige kwalificatie. En om dan dicht bij de punten te eindigen, dat is een goed herstel", zo vertelt hij aan F1.com. De eerste vrije training van dit weekend reed Antonio Giovinazzi in de Haasbolide van Schumacher. De andere twee trainingen kwam hij maar weinig in actie, door problemen aan de auto. De Duitser kwalificeerde zich als laatste, maar ving de race uiteindelijk als zeventiende aan. En dat terwijl hij zelf ook vijftien plekken gridstraf had door het vervangen van motoronderdelen.

Duel pakt goed uit

Het hoogtepunt van Schumachers race was het duel met Nicolas Latifi, die de Duitser uiteindelijk gewonnen heeft: "Het was zeker niet gemakkelijk. Hij was erg snel op de rechte stukken. Hij trok echt weg bij de DRS. Ik wilde niet teveel van mijn banden vragen. Maar uiteindelijk moest ik wel, want door achter hem te blijven zouden mijn banden er ook aangaan. Ik heb het geprobeerd, kwam erlangs, maar uiteindelijk kwam hij weer naast me. Toch kon ik goed wegtrekken en twee bochten verder had ik al een gat van een seconde gecreëerd."

Vanaf eerste bocht lastig

Kevin Magnussen heeft het grootste deel van zijn race achteraan gereden. Dit komt naar eigen zeggen door een incident aan het begin van de race: "Ik maakte contact aan het begin, gelijk in bocht 1. Ik werd van achteren geraakt. De diffuser raakte daardoor beschadigd. Vanaf dat moment waren we langzaam. Er was te veel schade." Hij heeft ook nog een tijdstraf ontvangen, waardoor de eerste pitstop extra lang duurde. Voor nu ligt zijn hoop dan ook bij de volgende race op de kalender. Na twee weekenden vrij gaat er in Singapore geracet worden. "Ik hoop steeds dat het de volgende race beter gaat. Singapore lijkt een beter circuit voor onze auto. Dus daar kijk ik naar uit", aldus Magnussen.

Lees ook: Dramatische afsluiter voor Aston Martin in Monza

Lees ook: George Russell: Maakt niet uit of we snel of langzaam zijn

Lees ook: Alpine vertrekt puntloos uit Monza: Meer van verwacht

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden