George Russell: Maakt niet uit of we snel of langzaam zijn

door Frederique van Grinsven
George Russell Mercedes Monza vrijdag

George Russell finisht de Grand Prix van Italië als derde en behaalt daarmee zijn zevende podium in zijn debuutseizoen voor Mercedes. "Ik zei tegen het team op de radio; het maakt niet uit of we snel of langzaam zijn, we blijven deze podiums halen", zegt de Brit na afloop.

Russell startte de race op Monza als tweede naast polesitter Leclerc en kon in de beginfase de Ferrari goed bijbenen. Aan het einde van ronde 23 besloot Mercedes zijn coureur naar binnen te halen voor een nieuw setje mediums.

"Harde banden waren niet ideaal, maar we moesten iets anders doen als we met Max en Charles wilden vechten", laat Russell direct na de race weten tegenover Martin Brundle. "Helaas waren ze vandaag net te snel voor ons. Ik ben blij dat we iets hebben geprobeerd. Dat is wat we moeten doen in de positie waarin we ons nu bevinden."

Lastige maar succesvolle laatste races

Het was een moeizaam weekend voor de Silver Arrows met beide coureurs die last hadden van de balans in de auto. Ondanks dat heeft Russell de laatste zes races wel vier podiumplaatsen weten binnen te slepen.

"We waren dit weekend zeker niet waar we als team wilden zijn, maar we kunnen positief terugkijken op deze laatste drie races, twee podiumplaatsen en een P4. Daar moeten we tevreden mee zijn."

Lees ook: Max Verstappen wint op Monza: Het heeft even geduurd

Lees ook: Charles Leclerc: Niet tevreden over verloop van de race

Lees ook: Daruvala wint chaotische Formule 2 hoofdrace

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden