Nicholas Latifi: Na de eerste stint was de race over

Latifi F1 België 2022

Nicholas Latifi is ontevreden over het verloop van de Grand Prix van Italië. De Canadees die de race als tiende startte dankzij gridstraffen van concurrenten, wist uiteindelijk niet verder te komen dan een vijftiende plek.

Het leek een mooi weekend te kunnen worden voor het team van Williams aangezien beide auto's in de top tien begonnen. Latifi begon vanaf de tiende plek en de voor Alexander Albon ingevallen Nyck de Vries als achtste. Uiteindelijk kon alleen de Nederlandse garage feestvieren.

Dramatische start

Latifi verloor bij de start van de race een aantal posities, omdat hij naar eigen zeggen werd ingesloten door andere auto's: "De start was niet ideaal omdat ik mij volledig moest aanpassen aan andere auto's, waardoor ik veel plekken verloor. Daarna kwamen alle snellere auto's vanaf achter mij inhalen en zat ik gelijk in een moeilijke positie", zo laat hij weten tegenover F1.com.

Succesvolle teamgenoot

Ook met de tactische keuzes van zijn team is de 27-jarige coureur niet blij. Zijn team koos ervoor om de FW44 met startnummer 6 al na zestien rondes naar binnen te halen. "We gingen veel te vroeg naar binnen, daarnaast hadden we ook nog een dramatische pitstop waardoor de race eigenlijk al voorbij was", aldus de Williams-coureur. Het is extra pijnlijk voor Latifi omdat zijn teamgenoot Nyck de Vries als negende finisht en boven Latifi staat in het coureurskampioenschap.

Lees ook: Dramatische afsluiter voor Aston Martin in Monza

Lees ook: Alpine vertrekt puntloos uit Monza: Meer van verwacht

Lees ook: George Russell: Maakt niet uit of we snel of langzaam zijn

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden