F1-test voor IndyCar-sterren Palou en O'Ward

Palou-indycar

McLaren laat IndyCar-coureurs Alex Palou en Pato O'Ward proeven aan de Formule 1. Op het circuit van Barcelona testen Palou en O'Ward de F1-bolide van afgelopen seizoen. 

De test brengt een einde aan de maandenlange sage tussen Palou, McLaren en Chip Ganassi. Eerder dit seizoen kondigde Ganassi namelijk aan dat de Spanjaard ook in 2023 voor zijn team zo uitkomen, maar dat werd ontkend door Palou. Vervolgens kondigde McLaren hem aan als coureur voor het IndyCar-team. Die zaak is nu opgelost: Palou rijdt in 2023 voor Ganassi en mag in de Formule 1 testen voor McLaren. 

The Race rapporteert dat McLaren, middels de test, coureurs evalueert om in te zetten voor mogelijke officiële vrije trainingen. Daarom is O'Ward ook van de partij in Barcelona. 

Pato OWard - Hy-Vee Salute To Farmers 300 - By_ Chris Owens_Ref Iowa Speedway 2022 - IndyCar
O'Ward viert feest na winst in Iowa

Niet eerste IndyCar-coureur in een McLaren-F1

2021 IndyCar-kampioen Palou rijdt voor het eerst in een F1-wagen, terwijl O'Ward aan het einde van vorig seizoen in de Young Drivers Test al meters maakte voor McLaren. Dat had hij verdiend, nadat hij een weddenschap van Zak Brown won door een race in IndyCar te winnen. Daarnaast reed Colton Herta al voor McLaren in een privé-test. Sindsdien wordt de Amerikaan in verband gebracht met Alpha Tauri. Red Bull heeft hem op het oog als vervanger van Gasly, mocht laatstgenoemde naar Alpine verkassen.

Wil Herta daadwerkelijk zijn F1-debuut gaan maken, moet hij wel meer superlicentiepunten bij elkaar sprokkelen, want op dit moment komt hij niet aanmerking voor een superlicentie. Die cruciale voorwaarde om in de Formule 1 te mogen rijden werd overigens in het leven geroepen nadat Max Verstappen op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de F1 maakte. 

Lees ook: F1 aan Tafel: Verschuur: "De Vries had alles mee"

Lees ook: F2-kampioen Drugovich naar Aston Martin

Lees ook: Toto Wolff mikt op tweede plaats in constructeurskampioenschap

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden