Toto Wolff mikt op tweede plaats constructeurskampioenschap

Toto Wolff Belgie Spa

Toto Wolff heeft als doel het overnemen van de tweede plek in het constructeurskampioenschap van Ferrari. En met het positieve resultaat dat Mercedes in Italië behaalde, heeft hij er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Vooral omdat Mercedes niet sterk is op dit circuit, wat veel goeds belooft voor de komende races.

Volgens Wolff heeft zijn team in Monza de maximale punten binnengehaald. George Russell heeft wederom het podium behaald en Lewis Hamilton had een verrassend goede inhaalrace vanuit de achterhoede. En dat op een circuit dat niet voor Mercedes gemaakt lijkt te zijn. "In het begin leek het alsof hij een beetje vast zat, maar toen de banden eenmaal meewerkten, was hij erg snel", vertelt de teambaas over de prestatie van Hamilton. Nu was de race in Monza dan ook wel het hoogtepunt van het weekend, in de kwalificatie lagen beide coureurs bijna anderhalve seconde achter op de poletijd van Charles Leclerc. Ook in de laatste twee trainingen presteerden de Britse coureurs niet heel denderend. 

Zondag moet het gebeuren

Maar de mannen van Mercedes laten zien dat zondag de dag is waar het moet gebeuren, iets waar Ferrari nog van kan leren. Zij hebben namelijk zoveel punten laten liggen door het seizoen heen, dat Mercedes nu akelig dicht bij de tweede plek in het constructeurskampioenschap komt. Het duurde bij Mercedes even voordat het team op gang kwam, maar de laatste races laat het team sterke resultaten zien. 

Hamilton Russell Wolff Belgie

Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

Eindsprint

Voor nu ligt Mercedes 35 punten achter op Ferrari, met nog zes races te gaan. "We moeten ieder weekend ons best doen en zien of de tweede plek haalbaar is", zo laat Wolff weten aan Sky Sports F1. Mercedes heeft dit seizoen nog niet één keer een overwinning behaald, dat is Ferrari tot nu toe vier keer gelukt. Het team is in Monza op een derde en vijfde plek geëindigd op een circuit wat hen niet bepaald ligt, dat is dus een goed teken voor de laatste zes races die nog komen gaan.  

Lees ook: Teambazen reageren verschillend op safety car-finish Monza

Lees ook: F1 aan Tafel: Verschuur: "De Vries had alles mee"

Lees ook: Mattia Binotto: We hebben een stap naar voren gezet

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden