Alexander Rossi: Herta hoort in F1

door Gijs Leuvenink
ALexander Rossi 2

Indycar-coureur Alexander Rossi heeft uitgehaald naar het superlicentiesysteem van de FIA. De Amerikaan vindt dat Colton Herta een kans is ontnomen door de keuzes uit het verleden van de autosportbond. 

De Amerikaan Rossi heeft zijn mening op zijn sociale media geplaatst. "Colton Herta verdient deze kans", aldus Rossi, die zelf de laatste Amerikaan in de Formule 1 tot nu is. "Hij heeft de capaciteiten en het talent voor de Formule 1 en hem wordt nu deze kans ontnomen. Hij had dit verdiend." 

Superlicentiepunten

Rossi geeft aan dat hij het niet eens is met de manier waarop de superlicentiepunten verdeeld worden. "Het is opgezet om de kans te ontnemen voor coureurs om hun zitje in de Formule 1 te kopen. Dat is goed. Maar het heen en weer gaan met de verdeling van punten is echt iets waar ik doodmoe van word."

Geld

In zijn verklaring gaat Rossi er vanuit dat er naast deze reden er ook wat gierigheid in zit. "De keuzes uit het verleden maken nu de kans van Herta onmogelijk. Of deze keuzes uit noodzaak of gierigheid zijn geboren, maakt nu niet meer uit. Colton had zelf de keuze mogen maken, niet de licentiepunten moeten daarin belangrijk zijn."

AlphaTauri

Colton Herta werd veelvuldig gelinkt aan het team van AlphaTauri om het plekje van de mogelijk vertrekkende Pierre Gasly op te vullen. Door het ontbreken van voldoende punten op de superlicentie moet AlphaTauri doorschakelen. Onder andere Nyck de Vries, wel in bezit van genoeg punten, wordt gelinkt aan het Italiaanse team.

Lees ook: Nieuwe sponsordeal voor Red Bull in 2023

Lees ook: Brown: Halve Indycar-veld goed genoeg voor F1

Lees ook: Alpine overweegt juniorprogramma te stoppen

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden