Dan Ticktum krijgt geen dispensatie voor Red Bull-test

AP-1W2MDGQ212111_news

Red Bull wilde voor de in-season na de Grand Prix van Hongarije een beroep doen op Red Bull-junior Dan Ticktum. De FIA verleent hier echter geen dispensatie voor. Deze is nodig, omdat de Brit niet over een superlicentie beschikt.

Om te mogen deelnemen aan een officiële Formule 1-test moet een coureur minimaal 25 superlicentiepunten hebben. Red Bull-adviseur Helmut Marko is niet blij met het feit dat Ticktum geen dispensatie heeft gekregen. “Hij rijdt goede races in de Europese Formule 3, maar heeft nog niet genoeg punten op zijn superlicentie. Daarvoor moet hij in de top drie van de F3 eindigen. Hoe kunnen we dan jonge coureurs naar de Formule 1 brengen?”, laat hij aan Auto Motor und Sport weten.

Ticktum staat er goed op bij Red Bull. De negentienjarige Brit wordt bij Red Bull ook gezien als mogelijke vervanger van Brendon Hartley. Of Ticktum een optie is voor volgend jaar is nog maar de vraag. Voor een racestoeltje bij Toro Rosso in 2019 heeft hij veertig superlicentiepunten nodig. Als kampioen van de Europese F3 krijg je 30 punten en dan komt hij nog steeds superlicentiepunten tekort.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden