Verschuur: Ricciardo bezig aan laatste seizoen bij McLaren

daniel ricciardo monaco 2022

Daniel Ricciardo rijdt volgend jaar niet meer voor McLaren. Dat zegt Frans Verschuur in de podcast F1 Aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Na wederom een tegenvallend resultaat voor de Australiër in Monaco, worden de geluiden rondom een vertrek voor Ricciardo bij het Britse team steeds luider.

Ricciardo finishte in de straten van Monte Carlo uiteindelijk als dertiende. Ruim veertig seconden achter zijn teamgenoot, nadat hij voor de rode vlag drie seconden per rondje langzamer was dan zijn jongere teamgenoot. McLaren-teambaas Zak Brown zei na de race dat er “mechanismen zijn waarin ze aan elkaar gecommitteerd zijn en er zijn ook mechanismen waarin we dat niet zijn.” 

Contractbreuk

Hiermee doelt de ceo van McLaren op een vroegtijdig einde van het contract, door middel van een clausule. De woorden van de Amerikaan sluiten aan op de woorden van Verschuur: “Het hele jaar zien we al een zware neerwaartse spiraal, het wordt moeilijk om die om te keren.” Ricciardo staat momenteel elfde in het kampioenschap met 37 punten achterstand op zijn teamgenoot Lando Norris die als zesde over de streep kwam. 

Daniel Ricciardo in de McLaren zaterdag 2022

Vervangers

Er gaan de nodige speculaties rond over de vervanger van de Honey Badger bij McLaren. Olav Mol liet al eerder de naam van Pierre Gasly vallen. De Fransman zou open staan voor een vertrek wanneer hij niet zijn zitje bij Red Bull zou krijgen. Eerder dit seizoen liet McLaren-baas Zak Brown al weten dat hij onder andere IndyCar-coureurs Pato O'Ward en Colton Herta  zeker wil meenemen in zijn beslissingen over het stoeltje naast Lando Norris voor volgend jaar. Tijdens de laatste training voor de Indy 500 maakte Colton Herta een zware crash waarbij hij zijn Indycar-bolide helemaal afschreef. O’Ward deed het beter, na een zinderende slotfase eindigde hij als tweede, achter voormalig F1-coureur Marcus Ericsson. 

Lees ook: Jos Verstappen niet blij met handelen Red Bull

Lees ook: F1 aan Tafel: Ferrari faalt

Lees ook: Mercedes krijgt gat met Red Bull en Ferrari niet gedicht

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden