Mercedes krijgt gat met Red Bull en Ferrari niet gedicht

mercedes russell hamilton miami

Ondanks de verbeteringen aan de auto lijkt Mercedes de topteams van dit jaar niet bij te kunnen houden. Het team geeft aan hier erg gefrustreerd door te zijn. In Monaco liet de auto niet de prestatie zien waar het team op had gehoopt.

Al vanaf het begin van het seizoen lijkt het concept van de W13 niet te werken zoals de bedoeling is. Het concept van de zero pods werkt nog niet optimaal, maar teambaas Toto Wolff houdt de moed erin. "Op dit moment is het zaak om het vertrouwen te houden in onze structuur en organisatie. Daarnaast moeten we doorontwikkelen en leren hoe we de snelheid kunnen verhogen", zo vertelt hij aan Motorsport.com

Forse achterstand

De enige hoop bij het team ligt voor nu bij het verbeteren van de auto. "Momenteel zijn we het derde team, niet het tweede of vierde", stelt Wolff. Het team moet volgens hem snel uit het 'niemandsland' komen waar het momenteel in rijdt: het team is niet snel genoeg om Red Bull en Ferrari bij te houden, maar juist weer te snel om het gevecht met bijvoorbeeld McLaren aan te gaan. Toch blijft de Oostenrijker wel positief over de vooruitgang van het team: "We leren momenteel op elk circuit bij. Elke kilometer leert ons weer iets over hoe we de auto kunnen verbeteren."

Verschil binnen het team

Voor nu is George Russell de enige coureur op de grid die iedere race van dit seizoen in de top 5 is gefinisht. Wat dat betreft dus een goede en consistente prestatie van hem en het team. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton blijft iets achter in de prestaties. Hij loopt 34 punten achter in het kampioenschap op zijn teamgenoot. 

Lees ook: Jos Verstappen niet blij met handelen Red Bull

Lees ook: F1 aan Tafel: Ferrari faalt

Lees ook: Ralf Schumacher kritisch op Leclerc

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden