Jos Verstappen niet blij met handelen Red Bull

Jos en Max gp in Jeddah

Red Bull Racing heeft tijdens het grand prix-weekend in Monaco niet genoeg ingezet op de huidige leider in het kampioenschap. Dat is de mening van Jos Verstappen, vader van Max Verstappen, na afloop van de race. Hij vindt de derde plek die Verstappen heeft gehaald teleurstellend. 

Sergio Pérez ging er tijdens de Grand Prix van Monaco onverwacht met de winst vandoor, door enkele grote missers van Ferrari. Met een podiumplek kan de Nederlander alsnog tevreden zijn, al helemaal omdat hij vanaf de vierde plek startte en zijn weekend niet erg soepel verliep. Zijn vader is het daar echter niet mee eens: "Red Bull heeft een goed resultaat neergezet, maar tegelijkertijd weinig invloed uitgeoefend om Max naar voren te helpen", zo schrijft hij in zijn column voor Verstappen.com.

Jos en Max gp spanje

Foto: Red Bull Content Pool (Getty Images)

Ferrari nog steeds gevaarlijk

Met het oog op het kampioenschap is Verstappen niet te spreken over de manier waarop het team met de race is omgegaan: "Ik had graag gezien dat ze voor Max waren gegaan, maar ik ben natuurlijk niet helemaal objectief. Ik denk dat er hier tien punten van Max zijn weggegooid. Zeker met de twee uitvalbeurten die we hebben gehad, hebben we ieder puntje hard nodig." Deze matige prestatie van Ferrari, betekent niet dat het team verslagen is. Dat weet Verstappen ook: "Vergeet niet dat Ferrari op dit moment een betere auto heeft, zeker in de kwalificatie."

Uitstel door regen

Buiten het resultaat van zijn zoon, is Verstappen ook niet te spreken over het handelen van de wedstrijdleiding. Volgens hem had de race prima om de reguliere tijd van start kunnen gaan: "Tegenwoordig lijkt het zo dat iedereen bij de wedstrijdleiding in de stress raakt, zodra er twee druppels water vallen."

Lees ook: Ralf Schumacher kritisch op Leclerc

Lees ook: Hamilton kritisch op uitstellen start Monaco

Lees ook: F1 bazen: We verlaten Europa niet

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden