Ralf Schumacher kritisch op Leclerc

door Gijs Leuvenink
Ralf-Schumacher-rechtsvoor

Oud Formule 1-coureur Ralf Schumacher heeft ferme kritiek op de kritische houding van Charles Leclerc richting zijn team Ferrari na de race in Monaco. Schumacher vindt dat Leclerc zelf ook fouten maakt en vergevingsgezinder richting zijn team moet zijn.

"Het team heeft tot nu toe minder fouten gemaakt dan hijzelf", stak Schumacher van wal bij Sky Deutschland. "Dan is dit niet de juiste manier van met elkaar omgaan. Charles heeft zelf al veel verknald en dan zo richting je team doen is niet oké."

Verzachtende woorden.

Voor het team van Ferrari was de broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher mild. "Dit soort dingen kunnen nu eenmaal gebeuren. Dat hoort nu eenmaal bij de Formule 1", sprak Schumacher verzachtende woorden bij de Duitse F1 zendgemachtigde. 

Charles Leclerc_Imola
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Einde matige serie

Ondanks de teleurstelling die Charles Leclerc had na de race, eindigde de serie niet finishen op zijn thuisbaan wel. De Monegask wilde graag winnen, maar door een kostbare fout van Ferrari mislukte dat. Leclerc werd vierde en stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. Schumacher is dus van mening dat dat buiten alle proporties was.

Lees ook: Max Verstappen niet geïnteresseerd in behalen triple crown

Lees ook: Toto Wolff wil aanpassingen circuit in Monaco

Lees ook: F1 bazen: We verlaten Europa niet

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden