F1 bazen: We verlaten Europa niet

3639737

Dat de Formule 1 een internationale aangelegenheid wordt wordt steeds duidelijker, maar Europa zal de F1 niet verlaten. Dat verzekerden F1-baas Stefano Domenicali en promotor Chloe Targett Adams in Monaco.

De expansiedrift van de Formule 1 heeft nieuwe kaders gekregen met Liberty Media aan het roer en Stefano Domenicali erkent dat er gezocht wordt naar nieuwe markten. "In ieder geval de Afrikaanse markt is interessant voor ons. We zijn immers een wereldkampioenschap en in Afrika racen we nog niet." Kyalami in Zuid-Afrika wordt al hardop genoemd voor 2023.

Amerika en Azië

De Amerikaanse en Aziatische markt is volgens de voormalig Ferrari-teambaas ook belangrijk, maar lijkt voorlopig verzadigd. De Verenigde Staten heeft met Miami en Austin al twee op de kalender en vanaf volgend jaar komt daar Las Vegas bij. In Azië is er ruimte voor meer, maar concrete aanbiedingen zijn er nog niet.

Europa belangrijk

Ondanks dat Domenicali verder wil zoeken naar nieuwe banen in verdere oorden, wil de Italiaan zeker niet van de Europese markt af. "Onze wortels liggen in Europa. Dat verlaten zou schade aan de sport toebrengen. We moeten het koesteren. We moeten wel de juiste keuzes maken, we hebben veel aanbod."

Stefano Domenicali

Ook Chloe Targett-Adams, een van de belangrijkste Formule 1-promotors, wil meer wereldwijd gaan zonder Europa tekort te doen. "We moeten de Europese kernlanden op de kalender laten", sprak de Britse.

Wisselende circuits

Het is zeker niet ondenkbaar dat in de toekomst verschillende circuits elkaar zullen afwisselen op de kalender. Zo gaan er al langer geluiden rond dat Spa met een baan zal gaan wisselen en met name Paul Ricard in Frankrijk wordt vaak genoemd als wisselpartner. Ook andere Europese circuits zouden zo eens per twee jaar bezocht kunnen worden.

Lees ook: Max Verstappen niet geïnteresseerd in behalen triple crown

Lees ook: Toto Wolff wil aanpassingen circuit in Monaco

Lees ook: Mercedes wil van een klantenteam af

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden