Mercedes wil af van klantenteam

Russell-Monaco-2022-heuvel op

Toto Wolff ziet graag een van de Mercedes-motorklanten vertrekken bij het team. Hij zegt dat het voor de Duitse autofabrikant beter zou zijn om wat in te krimpen. 

Mercedes produceert op dit moment, de motoren voor het eigen team en voor McLaren, Aston Martin en Williams. Tegenover de Financial Times laat Mercedes-teambaas Toto Wolff echter weten dat hij liever ziet dat Mercedes, de focus houdt op het eigen team met daarbij twee klantenteams. Hij laat echter niet weten welk klantenteam in dat geval op zoek moet gaan naar een nieuwe motorleverancier. 

Toto Wolff - GP van Engeland - 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

Een beetje inkrimpen

''Helaas is het leasen van motoren niet meer aantrekkelijk, omdat de FIA een limiet stelt op het aantal motoren dat je aan klantenteam mag doorberekenen. Dit doen is ze om de kleinere teams te beschermen. Ik heb liever zes (auto's red.) waarbij we de ontwikkeling opschroeven en twee motoren minder bouwen, want je moet er dan twee (motoren red.) minder produceren inclusief reserveonderdelen voor elk team. In een ideale wereld zie ik ons (Mercedes F1-team red.) plus twee (klantenteams red.). We krimpen dan dus een beetje in'', zegt Wolff hierover. 

Dit zet de deur wagenwijd open voor Porsche en Audi. Al enige tijd gaat het gerucht dat ze de Formule 1 in willen in 2026, het moment dat de nieuwe motorregels ingaan. Wolff is niet de enige teambaas die de Duitse automerken uitnodigt om deel te nemen aan de koningsklasse van de autosport. Al eerder sloot Christian Horner een samenwerking met Porsche of Audi niet uit. 

Lees ook: Blije Pierre Gasly: We hebben risico genomen

Lees ook: Gemengde gevoelens voor McLaren

Lees ook: Nico Rosberg: Sergio Perez is nu een titelkandidaat

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden