Nico Rosberg: Sergio Pérez is nu een titelkandidaat

door Patrick Wuite
Perez zwembad

Oud-Formule 1-coureur en de wereldkampioen van 2016 Nico Rosberg gelooft dat Sergio Pérez nu een titelkandidaat is, nadat de Mexicaan de Grand Prix van Monaco op zijn naam schreef. 

Sergio Pérez was Max Verstappen het hele weekend te snel af in Monaco en kon optimaal profiteren van de blunders van Ferrari. In de tweede helft van de race stond hij onder zware druk van Carlos Sainz, maar behield hij zijn leidende positie en schreef hij de Grand Prix van Monaco op zijn naam. Een indrukwekkende prestatie, zo ziet ook Sky Sports F1-analist Nico Rosberg. 

Knap

"Echt knap, want het is zo lastig in die omstandigheden. Je zou het niet verwachten, maar hij is nu gewoon een titelkandidaat hoe je het wendt of keert. Hij is dit seizoen ook veel meer een match voor Verstappen. We moeten natuurlijk even afwachten hoe het de komende races gaat, maar dit is echt geweldig", stelt Rosberg bij Sky Sports F1.

Perez monaco 2022

Stand

Sergio Pérez staat nu derde in het kampioenschap op slechts 15 punten van teamgenoot Max Verstappen. En hij staat zes punten achter op Charles Leclerc. 

Lees ook: Olav Mol na pitstopfiasco Ferrari: Mega fout

Lees ook: Geen ideaal weekend voor Aston Martin

Lees ook: Dubbele puntenfinish voor Mercedes

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden