Dubbele puntenfinish voor Mercedes

Lewis Hamilton GP Spanje 2022

George Russell heeft niet veel te klagen over zijn behaalde resultaat van dit weekend. Hij startte de race vanaf de zesde plek en heeft uiteindelijk de vijfde plek van Lando Norris af weten te pakken. Lewis Hamilton is iets minder tevreden. Hij heeft een lange tijd achter de Alpines vastgezeten.

De race van Russell had een wisselend verloop. De verschillende soorten banden pakten allemaal anders uit onder de auto: "We hadden moeite met de full wet banden. De harde band, voordat de rode vlag kwam, was juist een hele sterke stint. Daarop waren we erg snel. Tegen het eind van de race hadden we het moeilijk op de medium band. Ik had last van bandendegradatie, maar daarin was ik niet de enige." 

Vooral lichamelijk vond Russell het een zware race, zo laat hij weten aan F1.com: "Het was een erg fysieke race. Het was heel hobbelig; we wisten dat we daar moeite mee zouden hebben dit weekend."

Lastige Alpines

Hamilton zat voor een lange tijd vast achter de Alpines: "Ik hoopte op een kans door de regen, maar er zat geen kans in. Ik probeerde er langs te komen, maar toen kwam ik achter zijn teamgenoot terecht. Het was een van die dagen." Esteban Ocon heeft een tijdstraf gekregen voor het incident met Hamilton. Hamilton vindt dit een terechte straf: "Ik ben blij dat ik ben gefinisht. Ik ben verrast dat mijn auto heel bleef. Dus daar ben ik dankbaar voor."

Lees ook: Fernando Alonso: Blij met P7 in wisselende condities

Lees ook: Blije Pierre Gasly: We hebben risico genomen

Lees ook: Guanyu Zhou: Ik raakte vaak bijna de auto kwijt

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden