Guanyu Zhou: Ik raakte vaak bijna de auto kwijt

Guany Zhou Australian Grand Prix - Sunday

Guanyu Zhou heeft een zware race achter de rug. Door de omstandigheden op de baan raakte hij vaak de auto bijna kwijt. Door uitvalbeurten van een aantal coureurs kon hij niet verder komen dan de zestiende plek. Dit laat hij weten aan F1.com.

Door de regen waren de omstandigheden op de baan lastig. Uitkomen van de tunnel raakte de Chinees bijna zijn auto kwijt en kon net op tijd Yuki Tsunoda ontwijken. Daarna was het over voor Guanyu Zhou en kwam hij niet meer in de buurt van een inhaalactie. Zijn teamgenoot Valtteri Bottas is negende geworden.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @alfaromeoorlen

"Het was heel erg moeilijk"

Guanyu Zhou had het al niet makkelijk omdat hij achteraan moest starten en heeft bijna de hele race achteraan gereden. Op het einde kon hij nog profiteren van twee fouten van Yuki Tsunoda, maar meer dan dat werd het niet voor de Chinees. "Het was heel erg moeilijk, maar het was niet de saaiste race. Het was intens in de cockpit omdat de condities op de baan steeds aan het veranderen waren. Ik ben blij dat ik de auto op de baan hield en de pace was goed. Het matchte de snelheid van de coureurs voor mij", aldus Zhou. De Chinese coureur ziet deze race vooral als een les. "Deze race was een goede leer curve voor mij."

Glibberen en glijden

De baan was nogal glad door de regen, ook Zhou had daar last van. "Ik en Daniel [Ricciardo] hadden beide problemen met de full wets. Ik raakte vaak bijna de auto kwijt", vertelt de Chinees. Zijn spannendste moment was toen hij bij het uitkomen van de tunnel heel dichtbij een uitvalbeurt kwam. "Het was een eng moment toen ik de auto echt bijna kwijtraakte de tunnel uit. Die ronde kwam ik het dichtstbij Tsunoda. Hij kwam een beetje naar binnen en moest hem toen ontwijken. Daar was het nat en toen raakte ik de achterkant kwijt. Ik had geluk dat ik hem niet helemaal kwijtraakte."

Lees ook: Geen ideaal weekend voor Aston Martin

Lees ook: Yuki Tsunoda: Ik weet niet wat er is gebeurd

Lees ook: Olav Mol na pitstopfiasco Ferrari: Mega fout

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden