Fernando Alonso: Blij met P7 in wisselende condities

door Steffie van Hamersveld
Alonso-Imola-alpine-f1-700x467

Fernando Alonso is blij met zijn zevende plaats in de Grand Prix van Monaco. De wisselende condities maakten het een tricky race volgens de Spanjaard. "Het was een moeilijke middag, dus we zijn blij met P7", aldus Alonso tegen F1.com.

Alonso ving de race vanaf plaats zeven aan. De wisselende condities tijdens de race maakten het voor de coureurs een moeilijke middag. "Eerst hadden we geen zicht en nauwelijks grip, toen intermediates, daarna droogweerbanden en een crash", zegt Alonso. "Voor de toeschouwers was het zeker interessant om te kijken, maar vanuit het oogpunt van de coureurs was het een zware race."

Bandenmanagement

Tijdens het tweede deel van de race leek Alonso wat minder snelheid te hebben. Volgens de tweevoudig-wereldkampioen lag dit vooral aan bandenmanagement. "We waren bang voor veel graining, vooral op de medium banden", zegt Alonso. Na vijftien ronden kreeg de Alpine-coureur de opdracht om toch te gaan pushen, omdat teamgenoot Esteban Ocon een tijdstraf had gekregen. "Ik ging pushen, maar Lewis [Hamilton red.] wilde niet pushen, dat was erg jammer", sluit hij af.

Lees ook: Teleurstellende dag voor Williams

Lees ook: Geen ideaal weekend voor Aston Martin

Lees ook: Guanyu Zhou: Ik raakte vaak bijna de auto kwijt

door Steffie van Hamersveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden