Max Verstappen niet geïnteresseerd in behalen Triple Crown

MaxVerstappen-Monaco2022-persconferentie

Max Verstappen heeft zich uitgelaten over een mogelijke gooi naar the Triple Crown: het winnen van de Grand Prix van Monaco, de 24 uur van Le Mans en de Indy 500. Zelf deelnemen aan de Indy 500 zit er volgens de Nederlander niet in. Wel heeft Verstappen veel respect voor de coureurs die deelnemen aan de race op de Indianopolis Speedway. 

Max Verstappen ziet een gooi naar deze onofficiële titel niet zitten. ''Ik heb niet het doel om de Triple Crown na te jagen, tenminste, niet de Indycar. Het is ongelofelijk, ik heb zoveel respect voor wat zij doen, maar voor mij, zeker niet nu ik zolang in de Formule 1 zit, wil ik niet mijn leven riskeren of een mogelijke blessure oplopen.'' Wel denkt de Nederlander over een avontuur tijdens de 24-uursrace in Frankrijk. ''Misschien Le Mans. Ik vind langeafstandsracen leuk, dus waarschijnlijk zal ik er een paar gaan doen. Hopelijk zo snel mogelijk, maar het maakt voor mij niet echt uit.''

Mister Monaco

De Triple Crown is in de historie van de autosport nog maar door één persoon voltooid: Graham Hill. Hij won in 1966 de Indy500, in 1972 de 24 uur van Le Mans en pakte de zege in Monaco maar liefst vijf keer: in 1963, '64, '65, '68 en '69. Niet voor niets dat zijn bijnaam Mister Monaco is. Juan Pablo Montoya beweert ook de drie races te hebben gewonnen. Echter, won hij de 24 uur van Le Mans alleen bij de LMP2-klasse en daarmee niet het overall klassement.

Ook Carlos Sainz wordt tijdens dezelfde persconferentie gevraagd naar een mogelijke gooi naar de drie grootste autosportraces. Zijn reactie is wat korter dan die van Verstappen. ''Nee, bedankt'', zegt de Spanjaard bondig. Zijn landgenoot Fernando Alonso zal daar anders over denken. Hij heeft de GP van Monaco en 24 uur van Le Mans al in de tas. Of we de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen nog een keer gaat deelnemen aan de Indy500 is niet bekend.

Lees ook: Blije Pierre Gasly: We hebben risico genomen

Lees ook: Gemengde gevoelens voor McLaren

Lees ook: Mercedes wil van een klantenteam af

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden