Hamilton kritisch op uitstellen start Monaco

hamilton regen imola

Mercedes-coureur Lewis Hamilton is kritisch op de keuze van de wedstrijdleiding om de start van de Monaco Grand Prix uit te stellen. De Brit stelt dat de Formule 1-coureurs goed genoeg moeten zijn voor de regen die toen viel.

"Wij zijn Formule 1-coureurs, we moeten ook in de regen goed kunnen presteren", sprak Hamilton tegen onder andere the Daily Mail. "Ik zeg niet dat het een verkeerde keuze was, maar qua veiligheid in combinatie met het weer kan het niet een voldoende onderbouwing zijn voor het niet laten starten. Het druppelde wat en wat mij betreft konden we gewoon gaan."

Staande starts

Ook was Lewis Hamilton niet te spreken over het feit dat de start achter de safetycar plaats vond. Zowel "We hadden gewoon twee keer een staande start kunnen hebben. De stewards doen wat ze kunnen maar het was beter als we gewoon een staande start hebben." De Formule 1 kwam later met een statement dat de eerste keuze hiervoor was vanwege een fout in het systeem.

Lewis Hamilton GP Spanje 2022
Foto: Mercedes AMG F1 Media

Bijval Magnussen

Haas-coureur Kevin Magnussen is het eens met de zevenvoudig wereldkampioen. "Als de condities te doen zijn, dan moeten we gewoon van start gaan. Misschien kunnen ze ons een crash course rijden in het nat geven. Wij zijn Formule 1-coureurs, geen WEC-rijders", sprak een sarcastische Deen.

De WEC opmerking is een kwinkslag naar Eduardo Freitas die de wedstrijdleider in Monaco was. De Braziliaan heeft ervaring in de langeafstandsracerij en staat daar bekend als uiterst voorzichtig. 

Lees ook: Max Verstappen niet geïnteresseerd in behalen triple crown

Lees ook: Toto Wolff wil aanpassingen circuit in Monaco

Lees ook: Mercedes wil van een klantenteam af

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden