Daniel Ricciardo erg blij met goeie thuisrace

door Steffie van Hamersveld
Header liveblog 1 Bahrein

Daniel Ricciardo is erg blij met de zesde plaats bij de Grand Prix van Australië. De McLaren-coureur behaalde zijn eerste punten van dit seizoen tijdens zijn thuisrace. "Het hele weekend maakten we stappen in de juiste richting", aldus Ricciardo tegen F1.com.

De start van het seizoen verliep tot heden niet lekker voor Ricciardo. "In Bahrein dachten de fans waarschijnlijk dat het een pijnlijke thuisrace voor mij zou gaan worden, maar het is fantastisch om de resultaten zo snel om te keren." Door de wereldwijde pandemie heeft Ricciardo twee jaar op rij niet in zijn thuisland kunnen racen. De Australiër is daarom erg blij dat zijn team een verbeterslag heeft gemaakt in de afgelopen weken. "Het is bemoedigend om te zien hoe het team hard gewerkt heeft aan verbeteringen."

 

Steeds comfortabeler

Ricciardo voelt zich naar eigen zeggen ook steeds comfortabeler in de auto. Wel is er nog ruimte voor verbetering en wil hij vooral consistenter zijn. "Voor dit weekend was P5 en P6 het maximaal haalbare resultaat en kunnen we tevreden zijn met de punten", sluit de Australiër af.

Lees ook: Lando Norris: We moeten blij zijn met dit weekend

Lees ook: Max Verstappen: Kampioenschap wordt een grote opgave

Lees ook: Carlos Sainz: DNF door stuurprobleem en inschattingsfout

door Steffie van Hamersveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden