Daniel Ricciardo geeft toe: ik was jaloers op Max en Lewis

door Jay Hartman
3639737

Daniel Ricciardo had graag mee willen doen aan het titelgevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Hij erkent dat hij een tikkeltje jaloers was op de twee rivalen en hoopt dat hij snel mee kan doen in de strijd om het kampioenschap.

De Australiër zegt dat het lang geleden is dat Hamilton zo erg werd uitgedaagd op de baan, zeker door iemand uit een andere generatie dan de Brit. Hij genoot dan ook volop van de strijd tussen zijn oude teamgenoot en de Mercedes-coureur. Maar toch voelde hij een steek van jaloezie als hij naar zijn collega's keek. Hij wilde zich namelijk ook graag voegen in het gevecht om de titel. 

Ricciardo kende een enigszins tegenvallend seizoen in 2021. Hij stapte van Renault over naar McLaren maar dat bleek vooral in de eerste seizoenhelft toch zwaarder te zijn dan verwacht. De Australiër boekte wel een overwinning in Monza maar in het algemeen werd hij volledige verslagen door zijn jongere teamgenoot Lando Norris. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Toekomst bij McLaren

Ricciardo is ondanks een tegenvallend seizoen nog steeds blij met de overstap. Hij ziet het team van McLaren dan ook als een tweede familie, zeker in tijden van de pandemie. Het afgelopen jaar kon hij niet terug naar Australië vanwege de strenge maatregelen en dus vond hij steun bij zijn nieuwe team. 

De coureur hoopt dat hij succes vindt bij McLaren en zegt dat hij niet op zoek is naar een ander team. "Ik ben veel gewisseld van teams in de afgelopen jaren, maar ik hou van McLaren en ik wil dit project laten slagen", aldus Ricciardo tegenover Auto, Motor und Sport

Lees ook: Max Verstappen toont nieuwe helm voor seizoen 2022

Lees ook: F1 aan Tafel: Leclerc doet het niet slechter, Sainz is beter

Lees ook: Daniel Ricciardo benoemd tot Lid in de Orde van Australië

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen