Daniel Ricciardo na anderhalf jaar eindelijk weer thuis geweest

10-saturday-monza

Op 11 februari toonde McLaren als vierde team de nieuwe bolide, waarmee Lando Norris en Daniel Ricciardo de strijd van 2022 zullen aangaan. Tijdens de bekendmaking van de MCL36 vertelde de Australiër over zijn thuiskomst. 

Wegens de inreisbeperkingen naar Australië om de verspreiding van het coronavirus te beperken, kreeg Ricciardo niet de kans om zijn familie en vrienden op te zoeken. Uiteindelijk heeft het ongeveer anderhalf jaar geduurd totdat hij terug kon. Na de laatste tests in Abu Dhabi, is Ricciardo afgereisd naar zijn thuisland, maar voordat hij daadwerkelijk een bezoek kon brengen aan familie en vrienden, moest hij eerst nog twee weken in quarantaine. De Australiër heeft de quarantaine uitgezeten in een hotel door volop te blijven trainen. Dit deed hij door veel contact te onderhouden met zijn personal trainer, Michael Italiano, en door een fiets op zijn hotelkamer te laten plaatsen. 

Daniel Ricciardo na anderhalfjaar weer thuis

'Veel bijgepraat'

Na de quarantaineplicht is de Australiër vier weken thuis geweest en werd er niet veel meer gedaan dan bijpraten. "In 2021 verlangde ik soms wel eens naar die momenten", vertelde Ricciardo. "Ik heb veel tijd gespendeerd aan het bijpraten met iedereen en dat was erg prettig." Onder andere om die reden kijkt hij er naar uit om weer een Grand Prix te mogen racen in zijn thuisland. Voor het laatst werd de Australische Grand Prix in 2019 verreden, maar desondanks heeft Ricciardo er alle vertrouwen in dat hij in april 2022 weer mag racen in Australië.

Lees ook: Red Bull Racing maakt testschema bekend

Lees ook: Horner haalt uit naar Hamilton en Mercedes na ontslag Masi

Lees ook: Charles Leclerc: Dat Sainz mij versloeg doet pijn

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen