Daniel Ricciardo na terugkeer: Gelijk een welkomscadeau bij de start

door Olav Veenhof
Ricciardo in Hongarije

Daniel Ricciardo is terug in de Formule 1. Niet met het late en diepe remmen zoals we van hem kennen, maar met een dertiende plek ver buiten de punten. Toch kijkt de honey badger tevreden terug op zijn eerste race voor Alpha Tauri.

Daniel Ricciardo verving Nyck de Vries na de Grand Prix van Groot Brittannië. De Nederlander reed bij Alpha Tauri niet de sterren uit de hemel en werd twee races voor de zomerstop vervangen door de goedlachse Australiër.

Welkomscadeau

Na een enerverende voorbereiding met wisselende omstandigheden gedurende het raceweekend op de Hungaroring, komt Ricciardo na een paar honderd meter al in aanraking met iemand. Hij is direct al onderdeel van het bowlingbal-effect dat we ook zagen in 2021 in de regen met toen Valtteri Bottas in de hoofdrol. De Alpha-Tauri met startnummer drie wordt geraakt door de Alfa Romeo van Guanyu Zhou en Ricciardo torpedeert daarmee Esteban Ocon, die daarmee weer zichzelf en zijn teamgenoot Gasly uit de wedstrijd botst. "Het was een leuk welkom terug cadeau, maar even zonder dollen, het is natuurlijk zonde om gelijk vanaf de eerste ronde je startpositie te verliezen. Gelukkig had ik weinig last van de schade en hadden we daarna een goede race", zo laat hij weten tegenover F1.com.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Zware nek

Hoewel Ricciardo zeker geen rookie is in de Formule 1, was het voor hemzelf van belang dat hij ervaring zou opdoen met de Alpha Tauri op het circuit waar hij zijn tweede race in zijn carrière  won. "Na het incident in de eerste ronde was het vrij lastig om nog voor punten te vechten. Uiteindelijk is het een goede race geweest. Het fysieke gedeelte is ook fijn om mee te pakken. Hongarije is een zware baan fysiek, maar ik voelde mij goed in de auto en dat is uiteindelijk het belangrijkste", aldus de altijd goedlachse Daniel Ricciardo.

 

Lees ook: Max Verstappen wint met gemak de Grand Prix van Hongarije

Lees ook: Lando Norris: Dat we op het podium staan is fantastisch

Lees ook: Sergio Pérez: Kijk uit naar meer podiums

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden