Sergio Pérez: Kijk uit naar meer podiums

Sergio Pérez auto zondag Hongarije 2023

Sergio Pérez is derde geworden tijdens de Grand Prix van Hongarije. Voor de Mexicaan is het een lastig seizoen, maar lijkt op de weg omhoog te zijn. Hij kijkt uit naar meer podiumplekken. 

Sergio Pérez heeft de derde plek gepakt tijdens de Grand Prix van Hongarije. De Mexicaan gaat momenteel door een lastige periode. Tijdens de kwalificaties heeft hij moeite met het halen van Q3 en, uitgezonderd van Oostenrijk, heeft hij al even het podium niet gezien. Hij is dan ook erg blij met de behaalde P3 en kijkt er naar uit om vanaf nu vaker op het podium te staan. 

"Ik had gehoopt op P2"

Pérez startte de race vanaf P9 op de harde band. Hiermee had hij een omgekeerde strategie ten opzichte van de concurrentie. Tegen het einde van de race leek het erop dat hij in een strijd met Norris zou belanden voor P2, maar vanwege het verkeer werd dat lastig. "Ik had gehoopt op P2, maar dat werd lastig door verkeer. In de laatste rondes had ik ook veel pick up", aldus Pérez. Het behaalde resultaat dankt hij mede aan de goede strategie. Zijn tweede pitstop duurde maar liefst 1.9 seconde, de snelste van de dag. ". Het was een goede strategie en daardoor hebben we een goed resultaat behaald."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Zelfvertrouwen

Door de wat mindere periode begon Pérez wat zelfvertrouwen kwijt te raken, maar dit soort resultaten zorgen ervoor dat dat weer wat opgekrikt wordt. Ook kijkt hij er naar uit om weer vaker op het podium te staan. "Door dit soort dagen krijg ik meer zelfvertrouwen. Ik kijk er naar uit om meer op het podium te staan", vertelt de Mexicaan.

Pérez had na zijn pitstop een gevecht met Piastri. Iets waar de Red Bull coureur erg van genoten heeft. "We hadden beide verse banden en ik ging ervoor. We hadden contact in de eerste en tweede bocht, maar dat hoort bij racen. Het was een hard, maar eerlijk gevecht."

Lees ook: Koning van de Race: Hij gaat punten pakken

Lees ook: Max Verstappen wint met gemak de Grand Prix van Hongarije

Lees ook: Haas-coureurs beleven tegengestelde kwalificatieresultaten in Hongarije

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden