Lando Norris: Dat we op het podium staan is fantastisch

Norris en Verstappen zondag Hongarije 2023

Lando Norris staat wederom op het podium. Tijdens de Grand Prix van Hongarije behaalt hij de tweede positie. Dit is het tweede podium op rij, iets waar Norris erg tevreden over is. 

Lando Norris heeft wederom de tweede plek binnengehaald voor het team van McLaren. De Brit is als tweede over de finish gekomen tijdens de Grand Prix van Hongarije. Aan het begin van het seizoen was zo'n resultaat ondenkbaar voor het team van McLaren, maar de updates die ze in Oostenrijk hebben gebracht lijken te werken. Norris is dan ook erg tevreden met de auto en de tweede plek. 

Lastige race

Norris startte de race vanaf P3, maar had het even lastig met teamgenoot Oscar Piastri. Door een undercut wist hij zijn teamgenoot weer te pakken, maar tegen het einde van de race werd het spannend of hij de tweede plek zou behouden. "Het was een lastige race, zeker met perez op het einde. Gelukkig had hij niet genoeg pace om mij in te halen", aldus Norris. Hij is dan ook blij om weer op het podium te staan, maar hij denkt niet dat een overwinning aanstaande is. "Het is fijn om weer een podium te halen voor McLaren, maar een overwinning zal niet snel gebeuren. Pas als Verstappen met pensioen gaat is een overwinning haalbaar."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

Van Q1 naar podium

De seizoensstart was voor het team van McLaren erg lastig. Zo hadden ze moeite om soms Q1 te verlaten en was het podium ver uit zicht. Sinds het team grote updates heeft gebracht in Oostenrijk zijn de resultaten enorm verbeterd. Volgens Norris komt dat door het geweldige werk van het team. "Een aantal races geleden hadden we het nog lastig met Q1 en nu staan we op het podium dat is fantastisch. Dit komt allemaal door het harde werk van het team hier en in de fabriek."

Lees ook: Sergio Pérez: Kijk uit naar meer podiums

Lees ook: Max Verstappen wint met gemak de Grand Prix van Hongarije

Lees ook: Koning van de Race: Hij gaat punten pakken

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden